Ödemiş Belediyesi tarafından organize edilen Hıdırellez ve 11. Bahar Şenliği coşkulu bir formda kutlandı

Ovakent Mahallesi şenlik alanında yapılan tertipte vatandaşlar piknik yaparak, müzik eşliğinde eğlenceli vakit geçirdi.

Bahar gelişini ve tıpkı vakitte bolluğun, rahmetin simgesi olan hıdırellezi kutlamak için yapılan aktiflik 5 Mayıs Pazar günü Ovakent Mahallesinde gerçekleşti. Etkinliğe Belediye Başkanı Mustafa Turan, Belediye Lider Yardımcıları Cumhur Şener ve Metin Kıral, belediye meclis üyeleri Günay Lider, Zihni Duran, Çağlar Boyacı, Sadettin Mahmutcaoğlu, Volkan Özcan, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütünün temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Geleneklerimizi devam ettireceğiz

Başkan Mustafa  Turan yaptığı konuşmada; “Ovakent Bahar şenliği, 1950’li yıllarda hıdırellezi simgeleyen bir şenlik olup, son yıllarda eğitime takviye emelli olarak Bahar ve Keşkek Şenliği halinde yine canlandırılmıştır.  2011 yılından itibaren Ovakent Belediyesi tarafından yapılan bu aktiflik Bütünşehir maddesinden sonra sevgili muhtarımız merhum Hüseyin Buldan tarafından ve belediyemizin dayanağı ile sürdürülmüştür. Muhtarımızı sevgi ve rahmetle anıyoruz.  Geleneklerimize sahip çıkarak, kültürümüzü yaşatmak emeliyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çaylı’da Rahven At Yarışları, Bademli’de Kiraz Şenliği, Bıçakçı’da Barbunya festivali  üzere etkinlerimizi de en hoş formda yapmaya çalışacağız. Muhtarımız Şevket Gür’e de konut sahipliği için çok teşekkür ederiz.  Hıdırellezin bolluk, rahmet getirmesini dilerim” dedi.

Katılımcılar dans edip eğlendi

Grup Ege Band ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Orkestrasının yer aldığı şenlikte, iştirakçiler seslendirilen müzik ve türkülere eşlik edip, dans etti. Çocuklar için de yapılan  yüz boyama ve animasyon şovları büyük ilgi gördü.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı