DOLAR 32,1927 -0.17%
EURO 35,0312 0.08%
ALTIN 2.408,94-0,12
BITCOIN 22016640.80012%
Samsun
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Bayramımızı ve Şenliğimizi Coşkuyla Kutladık
6 okunma

Bayramımızı ve Şenliğimizi Coşkuyla Kutladık

ABONE OL
20 Mayıs 2024 18:22
Bayramımızı ve Şenliğimizi Coşkuyla Kutladık
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Ulu Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a ayak barak işgale karşı Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı 19 Mayıs 1919’un 105. yıl dönümünde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı ve 2. Çorlu Müzik ve Gençlik Festivali’mizi büyük bir coşkuyla kutladık.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen ve 3 gün süren 2. Çorlu Müzik ve Gençlik Şenliği, Atatürk Meydanı’nda düzenlenen bando konseri ile başladı. Okul koroları konseri, DJ Perfomans ve Çorlu Belediyesi Kent Orkestrası konseriyle birinci gün aktiflikleri sona erdi.

Festivalin ikinci gününde ise yeniden Atatürk Meydanı’nda Çorlu’da eğitim veren sanat okullarının şovları gerçekleştirilirken günün son aktifliği ise Ünal Baysan Kültür Merkezi’nde çeşitli müzik kollarında müziklerin seslendirildiği Korolar Konseri düzenlendi. Şenliğin son gününde ise Atatürk Meydanı’nda Çoklu Orkestra Konseri gerçekleştirildi.

Tenis Karşılaşmalarında Heyecan Doruktaydı

Festival kapsamında Çorlu Belediyesi Tenis Kompleksi’nde gerçekleştirilen 5. Klasik Çorlu Yıldızlar Tenis Turnuvası, heyecanlı maçlara sahne oldu. Gençlik Haftası kapsamında Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ve Çorlu 100. Yıl Rotary Kulübü’nün katkılarıyla düzenlenen turnuvanın son gününde dereceye giren genç atletlere ödülleri, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt tarafından takdim edildi.

Futbol Karşılaşmaları Epey Çekişmeli Geçti

Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen 4. Klâsik 19 Mayıs Atatürk Kupası Futbol Turnuvası da çekişmeli gayretlere sahne oldu. Çorlu Belediyesi Futbol Kulübü’nün katkılarıyla düzenlenen turnuvada karşılaşmaların tamamlanmasının akabinde gerçekleştirilen ödül merasiminde dereceye giren genç sportmenler ödüllerini Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un elinden aldılar.

Çelenk Merasimi Düzenlendi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı kapsamında Atatürk Meydanı’nda hürmet duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’mızın akabinde Çorlu İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Abdülkerim Kasap tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirilirken bayrağımız göndere çekildi.

Gençlik Yürüyüşü ve Kutlama Programı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, düzenlenen gençlik yürüyüşünün akabinde Çardaklı Çeşme Sahnesi’nde devam etti. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı aktiflikleri kapsamında kentimizi ve ülkemizi çeşitli spor kısımlarında muvaffakiyetle temsil eden sportmenler ile yarışlarda dereceye giren öğrencilere mükafatları Çorlu Kaymakamı Murat Eren, 5. Kolordu ve Garnizon Kumandanı Tümgeneral Muammer Alper ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt tarafından takdim edildi.

Sporcular ve öğrencilerin spor ve dans şovları büyük beğeni toplarken şovların finalinde öğrencilerin Türk bayrağı açtıkları kule gösterisi ayakta alkışlandı.

Düzenlenen merasimlere Çorlu Kaymakamı Murat Eren, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, 5. Kolordu ve Garnizon Kumandanı Tümgeneral Muammer Alper, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, Çorlu İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çorlu İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Abdülkerim Kasap, belediye lider yardımcıları, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti lider ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Soğuk Hava Mani Olamadı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen Fener Alayı, çok sayıda vatandaşın iştirakiyle gerçekleştirildi. Gün içinde düzenlenen aktifliklerin akabinde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Fener Alayı’na soğuk havaya karşın binlerce Çorlulu Atatürk Meydanı’ndan başlayarak Cumhuriyet Parkı’na kadar marşlar ve sloganlar eşliğinde yürüdü. Coşkulu kalabalık yürüyüşün akabinde konser alanında yerini aldı.

Başkan Sarıkurt Çorlu Halkının Bayramını Kutladı

Fener Alayı’nın akabinde Cumhuriyet Parkı’nda kurulan sahneden Çorlu halkına seslenen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt şöyle konuştu:

“Atatürk sevdalısı değerli hemşehrilerim, geleceğimizin umudu sevgili gençler…

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamamıza beğenilen geldiniz.

Konuşmama, Atatürk’ün Nutuk’a yazdığı birinci cümle ile başlamak istiyorum:

“1919 yılı Mayısının 19’uncu günü Samsun’a çıktım.”

Bu cümleyi okuduğumuzda ve söylediğimizde tüylerimiz diken diken oluyor. Zira bu cümle, milletimizin bağımsızlık gayretinin başlangıcını simgeliyor.

19 Mayıs 1919, milletimiz için yalnızca bir tarih değil, dirilişin, yine doğuşun ve umudun sembolüdür. O gün, Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a ayak bastığında, bağımsızlık meşalesi yanmış ve asil Türk Milleti, tarihinin hiçbir devrinde esarete boyun eğmeyen ruhuyla, vatanına göz diken düşmanlara karşı birlik ve beraberlik içinde destansı bir kurtuluş gayretine başlamıştır.

Bugün, bu değerli günü kutlarken Atatürk’ün bizlere emanet ettiği bu bedelleri ve mirası yaşatmanın gururunu ve sorumluluğunu taşıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan sevgili gençler, sizler de bu ruhu ve azmi yüreklerinizde hissederek ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacaksınız. Unutmayın ki, Atatürk’ün izinde yürüyen bir jenerasyon olarak, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün garantisi sizlersiniz.

Türk milletinin, vatan topraklarını korumak için verdiği kutsal uğraşın başlangıcı olan bugün, birebir vakitte gençliğe ve geleceğe olan inancımızı da tekrar pekiştirdiğimiz bir gün.

Kıymetli genç arkadaşlarım, sizler ülkemizin geleceğisiniz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı Ulusal Çaba, bugün bizlere emanet edilen kıymetlerin temelidir. Sizlere düşen misyon, bu kıymetleri korumak ve daha ileriye taşımaktır. Ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için sizlerin gücüne, heyecanına ve azmine muhtaçlığımız var. Geleceğimizin teminatı olan sizler, Türkiye’nin yarınlarını şekillendirecek ve daha parlak bir gelecek inşa edeceksiniz.

Atatürk’ün, “Bütün ümidim gençliktedir.” kelamı size duyduğu inancı tabir etmektedir. Ulu Liderimiz üzere bizler de size inanıyoruz ve sizinle gurur duyuyoruz.

Bugün, yalnızca geçmişimize değil, geleceğimize de sahip çıktığımız bir gün. Ülkemizin dört bir yanında ve memleketler arası arenada çocuklarımız ve gençlerimiz spordan sanata, bilimden teknolojiye kadar birçok alanda muvaffakiyet elde ediyor. Bu muvaffakiyetler, geleceğe olan itimadımızı artırıyor ve daha büyük amaçlara yanlışsız ilerlememize motivasyon sağlıyor.

Sevgili Çorlulular, gelecek vadeden kent Çorlu’muz Trakya’nın gözbebeğidir. Ben Çorlulu olmakla gurur duyuyorum. Sizlerin de gurur duyduğunu biliyorum. Bizlere düşen misyon, bu hoş kenti daha da ileriye taşımak, evlatlarımıza daha yaşanabilir bir gelecek sunmaktır.

Bugün, Atatürk’ün önderliğinde başlatılan kurtuluş gayretinin ışığında, Türkiye’nin laik, demokratik ve aydınlık geleceğine olan inancımızı bir sefer daha tazeliyoruz.

Kıymetli hemşehrilerim, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı gönülden kutluyorum. Ve sevgili gençler, ne olursa olsun umudunuzu yitirmeyin. Atatürk’ün izinde umut dolu yarınlara yanlışsız ilerleyeceğimize inanıyorum. Siz de inanın! Bu hayali fakat siz inanırsanız gerçek kılabiliriz.

Hepinizi seviyorum, içtenlikle kucaklıyorum. Yaşasın 19 Mayıs! Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk!”

Fatma Turgut Müziklerini Çorlulular İle Birlikte Seslendirdi

Başkan Sarıkurt’un konuşmasının akabinde Türk rock müziğinin sevilen sanatkarı Fatma Turgut sahne aldı. Konsere katılanların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Fatma Turgut, yaklaşık 2 saat süren konserde sevilen müziklerini alanı dolduran on binlerle birlikte seslendirdi. Ağır ilgi gösteren gençler, konser boyunca sanatkara eşlik ettiler.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, sanatçı Fatma Turgut’a Çorlu halkı ismine çiçek takdim etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Copyright © Yakakenthaber.net 2024 Tüm hakları saklıdır.İçerikler kaynak göstermeden kopyalanamaz ve paylaşılamaz.