DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21543190.32831%
Samsun
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 4’üncüsü düzenlenen Memleketler arası Haliç Kürek Yarışları’nın ödül merasiminde konuştu
4 okunma

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 4’üncüsü düzenlenen Memleketler arası Haliç Kürek Yarışları’nın ödül merasiminde konuştu

ABONE OL
5 Mayıs 2024 18:24
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 4’üncüsü düzenlenen Memleketler arası Haliç Kürek Yarışları’nın ödül merasiminde konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Open 27 Plus Bayanlar kategorisinin şampiyonuna mükafatını veren İmamoğlu, konuşma öncesi kendisini ‘geçen ayın şampiyonu’ halinde anons eden sunucuya espriyle karşılık verdi.

İmamoğlu, “Sportif bir irtibatla, siyasetle ve siyasi çabayla eşleşti. Ben de diyorum ne vakit şampiyon oldum ben. Bu farklı o farklı. Vallahi seçimlerde şampiyon olmak değil, temel seçimden sonra düzgün hizmetler yapıp gönüllerde şampiyon olmak.

Biz oraya talibiz” dedi. İstanbul’un konut sahipliği yapacağı 2027 Avrupa Oyunları için önümüzdeki günlerde protokol imzalanacağını kaydeden İmamoğlu, “Tabii temel maksadımız olan 2036’da bu hoş kadim kentte iki kıtanın bir ortaya geldiği bütün kültürlerin, bütün insanlığın tahminen de yüzyıllar uzunluğu buluştuğu mükemmel kentte olimpiyatları yapmak.

Dünya Olimpiyat Komite Lideri’ne da şöyle demiştim;  ‘Evet, olimpiyata İstanbul’un muhtaçlığı var. İstanbul’un bunu çok istiyor. Lakin şunu söyleyeyim. Olimpiyat oyunlarının da İstanbul’da olimpiyat yapmaya gereksinimi var’ dedim. Dünyaya en hoş ileti buradan çıkar diye söylemiştim” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile İBB iştiraki Spor İstanbul’un 2021’den bu yana düzenlediği Milletlerarası Haliç Kürek Yarışları’nın etapları renkli manzaralara ve kıyasıya rekabete sahne oluyor. Yarışları izlemek için İBB Haliç Su Sporları Merkezi’ne gelen İmamoğlu, atletlere muvaffakiyetler dileyip sporseverlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Beyoğlu Belediye Lideri İnan Güney, Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen ve Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş da yarışlara tanıklık etti.

GÜNEY: HALİÇ’İN SPORLA, SANATLA, KÜLTÜRLE  BULUŞMASI ÇOK KIYMETLİ

Etabı tamamlanan Open 27+ Bayanlar kategorisinin ödül törenine katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beyoğlu Belediye Lideri İnan Güney birer konuşma yaptı. Güney konuşmasında, “Bugün burada bu coşkuyu, sporla, sanatla, kültürle buluşmayı görmüş olmak, buralarda doğmuş, büyümüş beşerler için hakikaten çok değerli.   Haliç’in dönüşümüne kültür sanatla buluşmasına, sporla buluşmasına vesile olan vizyonuyla, Beyoğlu’na büyük katkı sunan büyükşehir belediye liderimize huzurlarında Beyoğlu ismine, Beyoğlu’nda çocukluğu geçmiş birisi olarak çok teşekkür ediyorum” tabirlerini kullandı.

“ESAS SEÇİMDEN SONRA YETERLİ HİZMETLER YAPIP GÖNÜLLERDE ŞAMPİYON OLMAK”

Güney’in akabinde sunucunun ‘geçen ayın şampiyonu’ yakıştırmasıyla sahneye çıkan İmamoğlu, “Sportif bir kontakla, siyasetle ve siyasi uğraşla eşleşti. Ben de diyorum ne vakit şampiyon oldum ben. Bu farklı o başka. Vallahi seçimlerde şampiyon olmak değil, temel seçimden sonra güzel hizmetler yapıp gönüllerde şampiyon olmak.   Biz oraya talibiz” diye konuştu.

“ÖNEMLİ BİR SANAYİ YAPISINI YİNE YAPILANDIRACAĞIZ”

Haliç Kürek Yarışlarının 4’üncüsünü gerçekleştirdiklerini kaydeden İmamoğlu, Haliç’in güçlü tarihi ve tabiatına dikkat çekti. İmamoğlu,” Yıllar akıp gittiğinde uzun yıllar sonra dünyanın en büyük kürek gruplarının gelip Haliç’te yarış yapıp burada şahitlik yapan sizler diyeceksiniz ki ben bu işin birinci başlangıcında vardım, oradaydım. Aramızdaki gençler tahminen o vaktin eğitimcileri, yöneticileri, kulüp liderleri, hatta belediye liderleri olacaklar. Ve diyecekler ki evet biz bu işin başlangıcında vardık. Bugün geldiği noktadan gurur duyuyoruz. Gurur duyulacak bir tertip başladı. İnşallah hiç durmadan yoluna devam edecek. Haliç çok özel bir alan.  Her tarafıyla çok özel. Kültürü, sanatı, tarihi, birebir vakitte çok özel estetik yapıları, inanılmaz coğrafyası doğasıyla birlikte harikulade fırsatlar sunan bir yer. Burada çok özel adımlarımız var. Haliç Tersanesi’ndeki müzeyi kesinlikle görün. Orada bir deniz müzesi de çalışıyoruz. Tıpkı vakitte orada işleyen bir tersaneyi de görebiliyorsunuz. Karşıda mükemmel bir var ki yanında tekrar değerli bir sanayi yapısını tekrar yapılandıracağız ve İstanbul’umuza ikram edeceğiz” sözlerini kullandı.

EVET, OLİMPİYATA İSTANBUL’UN MUHTAÇLIĞI VAR AMA…

Paris ziyaretindeki izlenimleri paylaşan İmamoğlu, konuşmasında şunları söyledi:

“İki gün Paris’teydim. Orada harikulâde bir 2024 Olimpiyat Oyunları hazırlığı vardı. Belediye lideriyle birlikte üzerinde oldukça konuştuk.  Bizim de İstanbul’da ki bu ay Mayıs ayı içinde ön protokolümüzü Roma’da, sonra Bükreş’te dünyanın bütün olimpiyat komite liderlerinin buluştuğu bir ortamda sunumunu yaparak 2027 Avrupa Oyunlarını İstanbul’da yapmak üzere imzalayacağız. Avrupa Oyunlarının tahminen de en fantastik, en özel sayfalarından birisi de su sporları olacak, kürek, sörf gibi…  Bu noktada da güçlü adımlar atmaya devam edin. Doğal temel amacımız olan 2036’da bu hoş kadim kentte iki kıtanın bir ortaya geldiği bütün kültürlerin, bütün insanlığın tahminen de yüzyıllar uzunluğu buluştuğu süper kentte olimpiyatları yapmak. Dünya Olimpiyat Komite Lideri’ne da şöyle demiştim;   ‘Evet, olimpiyata İstanbul’un gereksinimi var. İstanbul’un bunu çok istiyor. Lakin şunu söyleyeyim. olimpiyat oyunlarının da İstanbul’da olimpiyat yapmaya muhtaçlığı var’ dedim. Dünyaya en hoş ileti buradan çıkar diye söylemiştim”

SPORUN YALNIZCA FUTBOLDAN İBARET OLMADIĞINI BÜTÜN DÜNYAYA İSPAT ETMEMİZ LAZIM

“Türkiye’de sporun yalnızca futboldan ibaret olmadığını bütün dünyaya ispat etmemiz lazım ki yalnızca futbol değil. Futbolmuş üzere davrandığımız da biliyorsunuz bu sefer hengame edip duruyoruz sabahtan akşama kadar. Bir sürü sorunlar.  O konuşuyor, bu konuşuyor… Halbuki spor nedir? Centilmenliktir, hoşluktur; spor barıştırır, spor buluşturur. Sporun lisanı, müzik üzere kozmiktir. Böyleyse asil bir kavram yani dünyanın tahminen de en değerli icatlarından, insanlığın en değerli icatlarından birisidir spor yapmak. O icat ki hiçbir vakit ilgi azalmaz ona. O bakımdan biz de İstanbul’da sporu, sporcuyu, spor yapma imkanlarını destekleyeceğiz.”

HAYATIMIN HER PERİYODUNDA SPORU DESTEKLEDİM

“Sporcu olmayı çok istemiştim. Spor yönetici oldum. Atlet olmaya çaba ettim. Hayatımın her periyodunda sporu destekledim. Artık de İstanbul namına ve ülkemiz ismine bunu en yeterli halde yapma uğraşı içerisinde olacağım.  Haliç Kürek Yarışları’nın 4’ncüsü İstanbul’umuza inşallah uğur getirsin, baht getirsin. Bütün atletlere üstün muvaffakiyetler diliyorum. Burada müsabakanın bile ne kadar kıymetli ve asil olduğunu bütün yarışçılarımıza söylemek istiyorum. Madalya kazananların elbette hoş anıları var olacak fakat kazanamayan gençlerimizin, hanımefendilerin, beyefendilerin de böylesi mükemmel bir parkurda müsabakanın keyfini çıkardıklarını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

ŞAMPİYON EKİP KUPASINI İMAMOĞLU’NDAN ALDI

İmamoğlu, konuşmasının akabinde Open 27+ Bayanlar kategorisinin  şampiyon kadrosu Kocaeli Sümerspor Kürek Kulübü’ne kupasını verdi. Kategorinin 2’ncisi Moda Kürek Spor Kulübü’ne madalyaları Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, 3’ncüsü Haliç Kürek Spor Kulübü de mükafatlarını Kürek Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Emre Düzgün’ün elinden aldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Copyright © Yakakenthaber.net 2024 Tüm hakları saklıdır.İçerikler kaynak göstermeden kopyalanamaz ve paylaşılamaz.