DOLAR 32,8447 0.22%
EURO 35,2108 0.33%
ALTIN 2.441,91-0,64
BITCOIN 2148828-1.47915%
Samsun
21°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Ders Atölyeleri ve Teknoloji Atölyeleri Mezuniyet Şöleni’ne katıldı
26 okunma

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Ders Atölyeleri ve Teknoloji Atölyeleri Mezuniyet Şöleni’ne katıldı

ABONE OL
26 Mayıs 2024 20:08
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Ders Atölyeleri ve Teknoloji Atölyeleri Mezuniyet Şöleni’ne katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
“Bu kentin ve bu ülkenin 86 milyon insanımızın çocuklarına ve gençlerine olan inancı bu kadar yüksek düzeyde olmasa ben bu kadar uğraşlı, bu kadar çalışkan, bu kadar hamasetli olamazdım” diyen İmamoğlu, “Eğer yüksek hamasetimiz varsa, asla vazgeçmeyiz diyorsak, bu memlekette demokrasiye ve cumhuriyete, özgürlüğe inanıyorsak, insanlarımızın hak ve hukuku için sonuna kadar çabayı vazgeçilmez olarak görüyorsak, bunun altında yatan en büyük güç kaynağımız, kalben söylüyorum

bu kentin çocuklarıdır, kızlarıdır, oğullarımız, erkeklerimizdir. Bilhassa ders atölyelerimizde, ortaokul ve lise son sınıf öğrencilerimizin LGS ve YKS’ye hiçbir arkadaşından aşağıda kalmayacak halde ailelerimizin evlatlarını kendi evladımız olacak bir biçimde sorumluluğu kabul ederek onların daha uygun eğitim alarak eşitleneceği bir kent var etmek bizim idare anlayışımızdır” dedi.

GAZİOSMANPAŞA/İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ders Atölyeleri’nde temel branşlarda imtihanlara hazırlanan; Teknoloji Atölyelerinde ise robotikten kodlamaya, yapay zekadan taşınabilir uygulama geliştirmeye kadar farklı alanlarda eğitim alan öğrenciler için mezuniyet şöleni düzenlendi. Gaziosmanpaşa Halit Kıvanç Kent Stadı’nda gerçekleştirilen şölene İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılarak, gençlerle buluştu. Burada konuşan İmamoğlu, “Sizlerle bulunmak benim için büyük bir kıvanç. Bilhassa Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mızın haftasında olmak ve böylesi bir Cumhuriyet’in böylesi hoş bir memleketin emanet edileceği tek jenerasyonun gençler olduğunu, gençlik olduğunu ta 100 yıl öncesinden bize tavsiye, bize teklif olarak sunan ve hiçbir vakit bundan vazgeçmeyeceğimizi bildiğimiz ve bugünlerde en yüksek sesle anmakta bir görev olduğunu düşündüğüm ülkemizin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, minnetle anıyorum” dedi.

“YOLUNUZ AÇIK OLSUN SEVGİLİ GENÇLER”

İmamoğlu, “Gençlik ve Spor Bayramınız bütün gençlerimize kutlu olsun derken bayramın bilhassa gençlerimizin umutlarını, hayallerini bu ülkede gerçekleştirmeleri ismine son derece yüksek düzeyde çok çalışmamız gerektiğini bilen bir yöneticiyim. O pırlanta üzere gençlerimizin kalpleri pırıl pırıl olan sevgili gençlerimizin lakin sporda lakin sanatta ancak kültürde lakin bilimde, teknolojide, üretimde, emekte, eğitimde aklınıza gelen her alanda çok güçlü olmalarını ve onların zihin açıklığı ile hayallerini köreltecek hiçbir konunun hayatlarında olmamasını dileyerek onlara da bu bayramda çok hoş bir gelecek diliyorum. Yolunuz açık olsun sevgili gençler” tabirlerini kullandı.

“EĞİTİMİ DESTEKLEYECEĞİZ”

“Toplumların gelişmesi, çağı yakalamak lakin gençlerle mümkün” diyen Ekrem İmamoğlu, “Bir ülkenin nerede olacağını, hangi seyahatle nereye koşacağını, menzili en süratli tespit edip ona yol yürüyecek olan da gelişmeleri hayatımızı en süratli form ile adapte edecek olan da gençlerimiz. Doğal biliyoruz bunun olabilmesi için bilhassa gençlerimizin eğitimde ve teknolojide çok üst düzeyde olmaları kaide. Bu manada İBB olarak üzerimize düşen vazifeyi en üst düzeyde yapma çabası içinde olduk, olmaya devam edeceğiz. Eğitimi destekleyeceğiz. Öğrenci yurtlarımızı ikiye hatta üçe katlayacağız. Öğrenci burslarımızı vadettiğimizden daha üste taşıdık. İnşallah üniversite okuyan gençlerimizi hiçbir vakit yalnız bırakmayacağız, güzel eğitim almaları için burslarımızı da arttıracağız” biçiminde konuştu.

“SAYIYI KATLAYARAK ARTTIRACAĞIZ”

İBB Ders Atölyeleri ve Teknoloji Atölyeleri’nin düzgün bir düzeye geldiğini söyleyen İmamoğlu, “Arkadaşlarım bilhassa bu alanda gençlerimizin başarılı olmaları için onlara sunulan bu imkânı daha da büyütmek için üst düzeyde uğraş gösteriyorlar. Bilhassa ders atölyelerimizde, ortaokul ve lise son sınıf öğrencilerimizin LGS ve YKS’ye hiçbir arkadaşından aşağıda kalmayacak formda ailelerimizin evlatlarını kendi evladımız olacak bir biçimde sorumluluğu kabul ederek onların daha güzel eğitim alarak eşitleneceği bir kent var etmek bizim idare anlayışımızdır. Onun için var olan bu düzeyin, var olan bu sayının yetmediğini görüyorum. Bunun sayısını da katlayarak arttıracağımızı hepinize kelam veriyorum” dedi.

“5 BİN 70 ÖĞRENCİYİ İMTİHANA HAZIRLADIK”

Atölyelerde 13 şubede, 28 derslikte, 120 eğitmen ve PDR uzmanıyla öğrencilere hizmet verildiğini anlatan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Şu ana kadar 5 bin 70 öğrencimizi imtihana hazırladık. Hepsinin yolu bahtı açık olsun. Eğitim hayatları boyunca başarılı olsunlar. Her vakit devletini, milletini seven bu devletin ve milletin ve bu sonların içerisinde olan hiçbir vatandaşını ayırmayan kalplerinde, zihinlerinde hiçbir yurttaşa ön yargısı olmayan her birimiz birbirimizi bu memleketin asil vatandaşları olarak bilerek görerek vatanına, bayrağına tutkulu çok seven, birbirini kabul eden sevgiyi ve saygıyı en üst düzeyde tutan demokrasiye ve cumhuriyete inanan, adaletin o büyük adaletin onun ışığı altında yol yürüyen cumhuriyetin ve demokrasinin bekçileri olan Atatürk’ün prensiplerini hayatında hiç unutmayan gençler olmanızı diliyorum. Bu hislerle yolunuz açık olsun.”

“3 BİN 615 ÖĞRENCİYE TEKNOLOJİ EĞİTİMİ”

2021 yılında İBB Teknoloji Atölyeleri’nin Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirildiğini anımsatan İmamoğlu, “Özellikle teknoloji üreten, geliştiren bireylerin yetişmesine bilim ve teknolojide dışa bağımlılığı azaltan bir geleceğin varlığına imza atmak için açtığımız bu kulvarda, bu yıl 9 atölyede 48 eğitmenle 940 öğrenciye hizmet sunduk. Böylelikle bugüne kadar teknoloji eğitimi verdiğimiz öğrenci sayımız 3 bin 615’e çıktı. Fakat bunu arttıracağız. Bunun da İstanbul’a yetmediğini yerlerimiz arttıkça çocuklarımıza ve gençlerimize bu eğitimin de verilmesi için alanlarımızı büyüttükçe göreceksiniz İstanbul’un her yerine dağılan ve binlerce gencimizi birebir anda bu alanda eğiten bir mekanizmayı kurarak bu sürecin içine, bu kentin gönüllülerini, bu kentin istekli kurum ve kuruluşlarını, teknoloji konusunda yüksek düzeyde başarılara imza atmış, bu kentin hoş insanlarını, yöneticilerini de bu işin içine katarak bu seviyeyi arttırmanın yolunu ve usulünü bulacağız. Ve çağı yakalayan dünya ölçeğinde üretim yapan zihinsel açıklığıyla, fikri hür vicdanı hür irfanı hür anlayışını temsil eden çocuklarımızın ve gençlerimizin yaratıcılıklarıyla icatlar ve buluşlar yaparak dünya ekseninde çok büyük katma bedel üreten bir gelecek jenerasyon var etme ismine teknoloji atölyelerimizde bu kentin kabiliyetli insanlarıyla arttırarak İstanbullulara ikram etmenin de hepinize kelamını buradan veriyorum” dedi.

“EN BÜYÜK GÜÇ KAYNAĞIMIZ BU KENTİN ÇOCUKLARIDIR”

“Bu kentin ve bu ülkenin 86 milyon insanımızın çocuklarına ve gençlerine olan inancı bu kadar yüksek düzeyde olmasa ben bu kadar çabalı, bu kadar çalışkan, bu kadar yürekli olamazdım” tabirlerini kullanan İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Eğer yüksek hamasetimiz varsa asla vazgeçmeyiz diyorsak, bu memlekette demokrasiye ve cumhuriyete, özgürlüğe inanıyorsak, insanlarımızın hak ve hukuku için sonuna kadar çabayı vazgeçilmez olarak görüyorsak bunun altında yatan en büyük güç kaynağımız kalben söylüyorum, bu kentin çocuklarıdır, kızlarıdır, oğullarımız, erkeklerimizdir. Onların gelecekte çok büyük başarılara imza atacağına inandığım belediye liderleri, bu ülkeyi yöneten beşerler, bilim insanları, eğitimciler, hekimler, mühendisler olacağına da inanıyorum. Muvaffakiyetle ülkemizi gururlandıracağınıza da inanıyorum. Öğrencilerimize yolunuz açık olsun derken tekrar öğrencilerimizin bu gelişimine katkı sunan tüm bedelli eğitimcilerimize, yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bize emanet eden çok sevgili vatandaşlarımıza yani anne babalara, ailelere de yürekten teşekkür ediyor, hepinizi sevgiyle, hürmetle selamlıyorum.”

“GENÇLERİMİZİN YANINDAYIZ”

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Celal Aksoy da “Ülkemizde çok kıymetli bedeller katan bu iki projenin yıl sonu programına hepiniz beğenilen geldiniz. Sayın başkanım bu iki atölyeyi birinci kere siz hizmete açtınız. Biliyoruz ki ikisini de çok önemsiyor ve çalışmalarını yakından takip ediyorsunuz. Atölyelerimizin öğrencilerini her yıl Eylül ayında düzenlenen 5 binden fazla çocuğumuzun katıldığı şeffaf ve objektif formda yapılan, Boğaziçi Üniversitemizin akademisyenlerince hazırlanan seçme sınavıyla belirliyoruz. Bu imtihanın sonucunda öğrencilerimizi 8 ay süren atölye çalışmalarına dahil ediyoruz. Sayın Başkanım İstanbul’da bir eğitim seferberliği başlatmak zorundayız demiştiniz. Bu talimatınız ile bu seferberlik kapsamında açtığınız ders atölyelerimizde de çocuklarımızın ve gençlerimizin yanındayız” dedi.

Konuşmaların ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBBTech Öğrencileri ve İBB Ders Atölyeleri ortasında düzenlenen “Bilgi Müsabakası ve Futbol Turnuvasında” derece alan öğrencileri tebrik etti, ödül verdi. İBBTech Öğrencilerinin katıldıkları yarışlar ve dereceleri ise şöyle:

•             First Robotics Competition (FRC) 2023 Charged Up İstanbul Regional: Kalite Mükafatı (2023 Qualty Award)

•             İTÜRO (İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları): Birincilik mükafatı.

•             Robotex Türkiye Şampiyonası: Heyet Özel Mükafatı, Üçüncülük.

•             Robochallange (Romanya Bükreş): Dünya üçüncülüğü

•             Robotex İnternational (Estonya Tallin):  Dünya ikinciliği

•             First Lego League (FLL) 2024: İkincilik ödül.

•             First Robotics Competition (FRC) 2024: Üçüncülük

•             İTÜRO (İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları) 2024: İkincilik ödülü

Öğrenciler, Meskendeki Saat müzik kümesinin müzikleri ile eğlendi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Copyright © Yakakenthaber.net 2024 Tüm hakları saklıdır.İçerikler kaynak göstermeden kopyalanamaz ve paylaşılamaz.