DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21566250.16646%
Samsun
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT otobüsüne ziyan veren taksiciye ceza
19 okunma

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT otobüsüne ziyan veren taksiciye ceza

ABONE OL
5 Mayıs 2024 18:24
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT otobüsüne ziyan veren taksiciye ceza
0

BEĞENDİM

ABONE OL
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Metro Aktarma Merkezi’nde ESHOT otobüsünün önünü keserek sürücüye kelamlı hücumda bulunan ve otobüse ziyan veren taksi sürücüsüne para cezası uyguladı.

Ayrıca sürücünün “Şoför Tanıtım Kartı”nın iptal edilmesi için de harekete geçildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden mevzuyla ilgili yapılan açıklamada yurttaşların, yolcuların ve misyonlu memurların huzurunu ve can güvenliğini tehdit edecek davranışlara göz yumulmayacağı belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 3  Mayıs 2024 günü Bornova Metro Aktarma Merkezi’nde yaşanan olay üzerine harekete geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü’ne bağlı takımlar ESHOT otobüsüne ziyan veren ve sürücüye kelamlı taarruzda bulunan taksi sürücüsü hakkında yasal süreç başlattı.
Büyükşehir Belediyesi “Belediye Buyruk ve Yasakları Yönetmeliği”nin ”Ticari hedefli yolcu nakliyatı yapan araçların; belediye otobüs duraklarında indirme-bindirme, bekleme ve park etmesi yasaktır” ve “Ticari emelli yolcu nakliyatı yapan araç sürücüleri ve çalışan işçi, vatandaşlara, yolculara ve kontrolde misyonlu memura karşı ölçülü ve saygılı olmak zorundadır, yolcuları rahatsız edecek rastgele bir davranışta bulunamaz“ hususları gereği iki başka tutanak düzenleyerek 4 bin 100 TL’lik cezai süreç uyguladı. Ayrıyeten taksi sürücüsünün Şoför Tanıtım Kartı’nın iptal edilmesi için de gerekli çalışma başlatıldı. Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün de gerekli isimli süreci başlattığı bildirildi.

Ne olmuştu?
3 Mayıs 2024 tarihinde Bornova Metro Aktarma Merkezi’nden yolcu alan  bir taksi sürücüsü ESHOT otobüsünün önüne keserek sürücüye kelamlı hücumda bulundu. Taksici daha sonra aracından aldığı bijon anahtarı ile otobüsün camlarını kırdı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Copyright © Yakakenthaber.net 2024 Tüm hakları saklıdır.İçerikler kaynak göstermeden kopyalanamaz ve paylaşılamaz.