DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21543190.32831%
Samsun
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

İZSU’da altyapı yatırımları sürat kesmiyor “Buca’da su baskınları bitecek”
6 okunma

İZSU’da altyapı yatırımları sürat kesmiyor “Buca’da su baskınları bitecek”

ABONE OL
5 Mayıs 2024 13:24
İZSU’da altyapı yatırımları sürat kesmiyor “Buca’da su baskınları bitecek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay’ın seçim vaatleri ortasında öne çıkan yağmur suyu ayrıştırma sınırlarının geliştirilmesine yönelik projeler tüm süratiyle devam ediyor.

Buca’da üretimi süren 16 km’lik yağmur suyu, 10 km’lik atık su sınırı planlandığı halde ilerliyor. İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan “Buca’da çok yağışlarda oluşabilecek taşkınlar bu proje sayesinde önlenecek. Ayrıyeten Körfez’in paklığına de büyük katkı sağlanacak” dedi.

İZSU Genel Müdürlüğü, yağmur suyu çizgilerini birleşik sistemden ayıracak ayrıştırma projelerine tüm süratiyle devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay’ın seçim sürecinde açıkladığı kentin geleceğine taraf verecek projelerin en kıymetli ayaklarından birini Buca’daki yatırım oluşturuyor. Su baskınlarını önlemenin yanı sıra Körfez paklığı için de büyük bir kıymete sahip çalışmalar kapsamında Buca’da, yağmur suyu ve kanalizasyon sınırları ayrılarak daha büyük ölçüde sınırlar inşa ediliyor. Fırat Mahallesi’nde sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, “Yağmur suyu ayrıştırma projemiz çerçevesinde, ilçemize 16 kilometrelik yağmur suyu sınırı yapıyoruz. Ayrıyeten 10 kilometrelik atık su çizgisi inşa ediyoruz. İZSU olarak Kozağaç Deresi’nin taşkın debisini de kıymetlendirerek 2 kilometrelik güzergâhta dere ıslahı çalışmasını gerçekleştirdik. Projemiz sayesinde, hem Buca’nın çok yağışlara karşı direnci artacak hem de yağmur suları Körfez’e kirlenmeden ulaşacak” dedi.

Çalışmalar devam ediyor
Çalışmalar kapsamında Fırat, Yenigün, Efeler, Akıncılar, Kozağaç, Yaylacık, Vali Rahmi Bey, Çamlıkule, Dumlupınar, Adatepe ve Yıldız mahalleri ile Kaynak Caddesi’nde 9 kilometrelik yağmur suyu menfezi, 4.5 kilometre atık su sınırı ve 4.5 kilometre türlü çaplarda yağmur suyu ızgarası imalatı tamamlandı. Uğur Mumcu ve Özmen caddelerinde ise yağmur suyu menfezi ve atık su sınırı imalatları devam ediyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Copyright © Yakakenthaber.net 2024 Tüm hakları saklıdır.İçerikler kaynak göstermeden kopyalanamaz ve paylaşılamaz.