DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21546950.12221%
Samsun
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Karşıyaka’da haşerelere karşı ilaçlama seferberliği!
4 okunma

Karşıyaka’da haşerelere karşı ilaçlama seferberliği!

ABONE OL
5 Mayıs 2024 13:38
Karşıyaka’da haşerelere karşı ilaçlama seferberliği!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Karşıyaka Belediyesi mevsimsel koşullar nedeniyle artış gösteren sinek, böcek ve haşerelere karşı faal bir gayret başlattı. Üreme noktaları ağır bir halde ilaçlanırken, sorunun kısa müddette tahlile kavuşacağı belirtildi.

Başkan B. Yıldız Ünsal “Halkımızın huzuru ve sıhhatini korumak için seferberlik halinde çalışıyor, ekolojiye ziyan vermeyen en aktif metotlarla haşere gayretimizi sürdürüyoruz” dedi.

ÖZEL GRUPLAR KURULDU!

Baharın gelişiyle birlikte çoğalan sinek ve haşerelere karşı çalışma başlatan Karşıyaka Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle aktif ilaçlama uğraşını sürdürüyor. Karşıyaka Belediyesi’nin büyük çoğunluğu saha çalışanı olan 25 kişilik özel grubunun, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vektör çaba grubu ile koordineli olarak gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında ilçe genelindeki 520 odak nokta nizamlı biçimde ilaçlanıyor.

ÜREME NOKTALARI İLAÇLANIYOR

Biyolojik kökenli ilaçların kullanıldığı uğraşın maksadında; hastalık taşıyıcı nitelikte olan sivrisinek, karasinek, pire, kene, hamam böceği ve fareler bulunuyor. Üreme noktalarını etkisiz hale getirmeyi amaçlayan bu uygulamanın yanı sıra takımlar, sırt ekipmanlarıyla yalnızca bahar devirlerinde popülasyon artışı görülen yeşil alanlarda sonlu olarak uçkun uğraş çalışması da yapıyor. Ayrıyeten çoklu popülasyon çıkışına neden olan dereler, yağmur suyu ızgaraları ve rögar kapakları da periyodik olarak ilaçlanıyor.

“SORUNU KAYNAĞINDA ÇÖZÜYORUZ”

Haşere çabasını ekolojik ömür istikrarını bozmadan, şuurlu ve bilimsel formüller ile gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal “İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli olarak yıl boyunca devam eden ilaçlama çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Bu çabayı; son derece sıhhatsiz ve verimsiz bir formül olan araç üzeri makinalarla zehir püskürtme çalışmaları yapmak yerine, belirlediğimiz üreme noktalarını nizamlı biçimde ilaçlayarak gerçekleştiriyoruz. Yurttaşlarımızın balkon, bahçe, depo, bodrum kat üzere alanlarda su birikmesini engelleyecek, dingin su oluşumunu önleyecek formda düzenleme yaparak uğraşımıza katkı sunmalarını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın huzurunu ve sıhhatini korumak için seferberlik halinde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Copyright © Yakakenthaber.net 2024 Tüm hakları saklıdır.İçerikler kaynak göstermeden kopyalanamaz ve paylaşılamaz.