DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21628480.35791%
Samsun
15°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Kaspersky’nin yeni tahlili Kaspersky Extended Detection and Response artık kurumsal altyapılara uygulanabiliyor!
7 okunma

Kaspersky’nin yeni tahlili Kaspersky Extended Detection and Response artık kurumsal altyapılara uygulanabiliyor!

ABONE OL
6 Mayıs 2024 11:22
Kaspersky’nin yeni tahlili Kaspersky Extended Detection and Response artık kurumsal altyapılara uygulanabiliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaspersky’nin yeni tahlili Kaspersky Extended Detection and Response (XDR), erken periyot kullanıcıların test ortamındaki başarılı kıymetlendirme sürecinin akabinde tüm müşterilere sunuldu. Şirketler artık bu gelişmiş eseri, ‘Kaspersky Next XDR Expert’ ismi altında altyapılarına sıkıntısız bir halde entegre edebilecekler.

Şirketler, bilhassa yeni ve sofistike tehditler kelam konusu olduğunda daha düzgün ve daha süratli tehdit tespitine ve müdahalesine gereksinim duyuyor.

Enterprise Strategy Group’un Kaspersky ile birlikte gerçekleştirdiği bir anketten elde edilen “SOC Modernizasyonu ve XDR’nin Rolü” raporuna göre şirketlerin %66’sı güvenlik operasyonları araçlarının sayısını halihazırda konsolide ediyor, %32’si de bunu gelecekte yapmayı planlıyor. Bunun en önemli nedenleri ortasında maliyet optimizasyonu (%41), karmaşık güvenlik operasyonlarına sahip teknoloji yığını nedeniyle gelen ek idare yükü (%32), bilgi korelasyonunu düzgünleştirme muhtaçlığı (%32) ve soruşturmaları ve müdahaleyi hızlandırma gereksinimi (%32) yer alıyor. XDR üzere kapsamlı tahliller, kuruluşlara güvenliğe ait her şeyi kapsayan bir görünüm sağlıyor.

Kaspersky Next XDR Expert, kurumun BT altyapısındaki çeşitli kaynaklardan gelen dataları toplayan, tahlil eden ve ilişkilendiren, gerçek vakitli görünürlükle kuruluşları amaç alan potansiyel tehditlerin bağlamsal bir görünümünü sağlayarak gelişmiş tehdit tespiti ve otomatik karşılık sunan için güçlü bir siber güvenlik tahlili olarak öne çıkıyor. Bu tahlil, rakipsiz ölçeklenebilirliğiyle tek bir örnekte yüz binlerce uç noktayı kapsayan yükleri destekliyor.

Kaspersky Next XDR Expert, Kaspersky’nin iş dünyasına yönelik yeni amiral gemisi eser serisi ‘Kaspersky Next’in en gelişmiş düzeyini simgeliyor. Bu eser tecrübeli siber güvenlik takımlarına yahut Güvenlik Operasyon Merkezlerine (SOC) sahip şirketlerin gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlandı. Kaspersky Next XDR Expert, üçüncü taraf sağlayıcıların siber güvenlik eserleriyle meselesiz entegrasyon kurarak şirketlerin güvenlik operasyonlarını kolaylaştırmasını ve birden fazla güvenlik tahlilinin idaresini basitleştirmesini sağlıyor.

Erken benimseme periyodunda Kaspersky, Kaspersky Next XDR Expert’i uygulamak için donanım yahut sanal altyapı ihtiyaçlarını azaltarak değerli ilerlemeler kaydetti. REST API entegrasyonunun yanı sıra mikro hizmetler, Kubernetes, Docker, Ory Hydra ve başka çağdaş teknolojiler üzerine inşa edilen Kaspersky Next XDR Expert, çağdaş ve verimli geliştirme yaklaşımlarını kullanarak ek tahlillerin yaygınlaştırılmasını kolaylaştırıyor. Bu eser, onlarca yıllık eski sistemlere olan bağımlılığı ortadan kaldırarak kurumların en yeni siber güvenlik tahlillerini benimsemesini sağlıyor.

Kaspersky Birleşik Platform Eser Kümesi Başkanı Ilya Markelov, şunları söylüyor: “Sunduğumuz tahlil, erken benimseme periyodunda müşterilerde başarılı olduğunu kanıtladı. XDR ile gereken entegrasyonlar hakkında olumlu geri bildirimler aldık ve bunlardan kimileri eserin güncellenmiş sürümüne dahil edildi. Kaspersky Next XDR Expert, ticari tehdit tespiti ve otomatik karşılık için en gelişmiş çözümümüzü temsil ediyor. Bu nedenle şirketlerin gelişmiş tehditlere karşı daha muteber ve kapsamlı siber güvenlik muhafazası oluşturmasına yardımcı olacağına inanıyoruz.”

Kaspersky Next XDR Expert hakkında daha fazla bilgi edinmek için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Copyright © Yakakenthaber.net 2024 Tüm hakları saklıdır.İçerikler kaynak göstermeden kopyalanamaz ve paylaşılamaz.