DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21650480.43331%
Samsun
15°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Malezyalı Tıp Operatörleri Konya’ya Hayran Kaldı
4 okunma

Malezyalı Tıp Operatörleri Konya’ya Hayran Kaldı

ABONE OL
6 Mayıs 2024 11:08
Malezyalı Tıp Operatörleri Konya’ya Hayran Kaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Konya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Tanıtım Geliştirme Ajansı iş birliğiyle düzenlenen tertipte Konya’ya gelen Malezyalı tıp operatörleri, kentin tarihi ve turistik yerlerini gezerek Konya’yı yakından tanıdı. Konya’dan çok etkilendiklerini söz eden çeşit operatörleri, Malezya’dan Konya’ya çokça konuk göndereceklerini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, kentin memleketler arası alanda tanınırlığını artırmak ve kültürel mirasını daha geniş kitlelere ulaştırmak emeliyle faaliyetlerini sürdürüyor.

Konya’nın tanıtım çalışmaları kapsamında Türk Hava Yolları ve Türkiye Tanıtım Geliştirme Ajansı takviyesiyle Malezyalı cins operatörlerine yönelik iki gün süren bir tertip gerçekleştirildi.

KONYA’NIN TARİHİ VE TURİSTİK YERLERİNİ GEZDİLER

Alaaddin Cami ve Doruğu, Karatay Müzesi, Tarihi Bedesten, Mevlana Müzesi, Konya Panorama Müzesi, Akyokuş Kasrı, Tropikal Kelebek Bahçesi, Sille, Darülmülk Stant Sarayı ile Çatalhöyük Tanıtım ve Karışılama Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulunan cins operatörleri, Teşrif-i Mevlana aktiflikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen sema ayin-i şerifini de takip etti. Konuklar tertip kapsamında Konya’nın yöresel lezzetlerini de tatma fırsatı buldu.

“KONYA İNANMASI GÜÇ BİR ŞEHİR”

Konya ile ilgili görüşlerini aktaran Malezyalı bir cins operatörü, Konya’nın çok tarihi, hoş ve inanması sıkıntı bir kent olduğunu tabir ederek, “Çatalhöyük’te bütün tarihi bir ortada görmek bizi çok keyifli etti. Malezya’dan Konya’ya katiyetle çokça konuk göndereceğim. Zira hiçbir yerde bu türlü varlıklı bir tarihe rastlamak mümkün değil” tabirlerini kullandı.

“KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAYESİNDE KENT ÇOK HOŞ BİR YÜZE SAHİP OLMUŞ”

Konya’nın yapısı itibariyle Malezya’ya en uygun kent olduğunu belirten bir acenta sahibi ise “Çoğumuz milattan öncesini bilmeyiz fakat buraya geldiğimiz günden beri büyük bir tarihe sahip olan Konya’yı çok sevdik, çok beğendik. Milattan evvelki tarih bizi daha çok etkiledi. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sayesinde kent çok hoş bir yüze sahip olmuş. Bu büyük yüze daha çok noktalar eklemesi bizim göndereceğimiz konukların daha çok yerlerin görmesini sağlar. Şimdiye kadar gördüklerim çok başarılı” dedi.

“KONYA’YI ÇOK BEĞENDİK”

Konya’yı çok beğendiklerini kaydeden bir başka tıp operatörü ise bilhassa Darülmülk Stant Sarayı’nı çok fantastik bulduğunu söyleyerek, “Türkiye’yle ilgili baya bilgi edindik, bu binada çok etkilendik. Yalnızca Konya değil, Türkiye tarihinden de bilgi edinmiş olduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” görüşlerine yer verdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Copyright © Yakakenthaber.net 2024 Tüm hakları saklıdır.İçerikler kaynak göstermeden kopyalanamaz ve paylaşılamaz.