DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21624080.35996%
Samsun
15°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Menemen’de HIDIRELLEZ Coşkusu Yaşandı
8 okunma

Menemen’de HIDIRELLEZ Coşkusu Yaşandı

ABONE OL
6 Mayıs 2024 13:22
Menemen’de HIDIRELLEZ Coşkusu Yaşandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Baharın gelişi ve Hıdırellez, Menemen’de etkinliklerle kutlandı. Yoğurt içinde altın bulmadan, yumurta yarışına kadar renkli yarışların düzenlendiği kutlamalarda konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Bahar demek umut demektir, bahar demek yine bir başlangıç demektir, bahar demek tazelenmek demektir.

Balkanlardan Orta Asya’ya uzanan geniş bir coğrafyada kutladığımız Hıdırellez, bereketli olsun. Bizi kaynaştıran Ruz-i Hızır olan Hıdırellez kutlu olsun!” dedi.

Menemen’de baharın gelişi ve Hıdırellez sevinci sokağa taştı. Ahıhıdır Mahallesi’nde gerçekleştirilen Hıdırellez Şenliği, ilçenin dört bir yanından Menemenliyi, bir ortaya getirdi. Yoğurt içinde altın aramadan halat çekmeye, çuval yarışından sandalye kapmaya kadar birçok klasik oyunun oynandığı ve yeni jenerasyonlara aktarıldığı yarışlarda heyecan üst seviyedeydi.

Menemenli Tayfun ve orkestrası ile başlayan müzik ziyafetinde Hıdırellez ateşi etrafında toplanan vatandaşları Romantik Erhan ve Bayan Romantik, müzikleriyle adeta mest etti.

Başkan Pehlivan: Hıdırellez bereketli olsun

Etkinliğe katılan hemşehrilerine seslenen Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan da, Hıdırellez ve baharı kutladı. Lider Pehlivan, “Bahar demek umut demektir, bahar demek yine bir başlangıç demektir, bahar demek tazelenmek demektir. Bu hoş aktiflikte de daima birlikte yeni bir başlangıçla tazelenmek, geleceğe umutla bakmak, dostluk ve kardeşliğimizi pekiştirmek için bir ortadayız. Balkanlardan Orta Asya’ya uzanan geniş bir coğrafyada kutladığımız Hıdırellez, bereketli olsun. Bizi kaynaştıran Ruz-i Hızır olan Hıdırellez kutlu olsun! Hıdırellez alanımızda çok hoş imgelere şahit olduk. Yoğurt içinde altın aramadan halat çekmeye, çuval yarışından sandalye kapmaya kadar bizim de çocukluğumuzdan beri oynadığımız oyunların bugüne taşınmasından ve bu kültürün yaşamasından inanın çok memnunum. Bu hoş his ve fikirlerle her birinizin Hıdırellez’ini bir sefer daha kutluyor, sevgi, hürmet, hürmer ve muhabbetle selamlıyorum.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Copyright © Yakakenthaber.net 2024 Tüm hakları saklıdır.İçerikler kaynak göstermeden kopyalanamaz ve paylaşılamaz.