DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21635760.62899%
Samsun
15°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Türkiye’nin Birinci Memnunluk Müzesi İstanbul’da açıldı; “Algida Memnunluk Müzesi”
9 okunma

Türkiye’nin Birinci Memnunluk Müzesi İstanbul’da açıldı; “Algida Memnunluk Müzesi”

ABONE OL
1 Mayıs 2024 13:24
Türkiye’nin Birinci Memnunluk Müzesi İstanbul’da açıldı; “Algida Memnunluk Müzesi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Algida Memnunluk Müzesi 8 Mayıs’a kadar İstanbul Kanyon’ da, mutluluk peşindeki ziyaretçileri bekliyor.

Mutluluk Müzesi’nde mutluluk kavramını somutlaştıran tecrübe alanları sunan Algida, mutluluğun öğrenilebilir seyahatini hatırlatan Uzman Klinik Psikolog İnanç Sümbüloğlu,  Mutluluk Öğrenilebilir Odası’nı karikatürleriyle donatan Erdil Yaşaroğlu ve 90’larda, 2000’lerde ve 2010’larda çocuk olmak anlatımıyla Mirgün Cabas’la bir ortaya geldi.

Dondurmanın bilimsel olarak kanıtlanmış memnunlukla ilgisini tüm telaffuz ve aksiyonlarında hatırlatan Algida, Türkiye’de 34 yıldan bu yana, memnunluğu toplumun her bölümüne ulaştırmak için çalışıyor. Algida mutluluğun paylaştıkça çoğaldığına inanarak, memnunluk kavramını somutlaştıran tecrübe alanları sunan Türkiye’nin birinci Memnunluk Müzesi’ni açtı. Müze, 8 Mayıs’a kadar İstanbul Kanyon’ da memnunluğu ziyaretçilerle paylaşacak. Müzenin açılışını duyurmak için, mutluluğun öğrenilebilir seyahatini hatırlatan Uzman Klinik Psikolog İnanç Sümbüloğlu, Mutluluk Öğrenilebilir Odası’nı karikatürleriyle donatan Erdil Yaşaroğlu ile 90’lar, 2000’ler ve 2010’larda çocuk olmak anlatımıyla Mirgün Cabas bir ortaya geldi.

İstanbul Kanyon -2 katında bulunan ve fiyatsız olan Memnunluk Müzesi, kalp formunda bir Algida dünyasının 3 farklı tecrübe alanı sunan kısmından oluşuyor. Mutluluğun öğrenilebilir olduğuna inanan Algida müzede, memnunluk hissinin arkasındaki bilimsel gerçekleri, animasyon sinemalar ve karikatürlerle anlatıyor. Müzeye girildiğinde, mutluluğun Erdil Yaşaroğlu’nun karikatürleriyle karakterize edildiği Memnunluk Öğrenilebilir Odası’na varılıyor. Odada farkındalık, nezaket, toplumsal bağlar, hareket ve yaratıcılık temalarında Erdil Yaşaroğlu’nun ikonik karakterlerinin yer aldığı karikatürler ekranlara yansıyarak mutluluğun 5 anahtarını hatırlatıyor. Bu alanda ziyaretçilerin gönüllerince boyayabilecekleri “Bir Yaz Günü” çizimi de yer alıyor.

Mutluluğun peşindeki ziyaretçileri bir sonraki tecrübe alanında, Algida’nın Türkiye’ye geldiği 90’lardan başlayarak 2000’ler ve 2010’larda “çocuk olmak” Mirgün Cabas anlatımıyla, o yıllarda bizleri keyifli eden anılarla paylaşılıyor. 3. ve son odada ise, Algida’nın birbirinden renkli ve güzel dünyasında, selfie alanları memnunluğu sevdikleriyle paylaşmak isteyenleri karşılıyor. Çıkış kapısına varıldığında Algida Retro Cafe, ikonik kırmızı kabinin günümüze kadar olan değişimini yansıtırken, çeşit çeşit ikramlarla memnunluğu dağıtıyor.

34 yıldan bu yana tüm Türkiye’yi kucaklayarak kalplere dokunan Algida, Memnunluk Müzesi’nde, memnunluk kavramının öğrenilebilir olduğunu ve paylaştıkça çoğaldığını birbirinden farklı tecrübe alanlarıyla hatırlatarak, toplumda kolektif memnunluk şuurunun yayılmasını hedefliyor.

Unilever Türkiye Açık Dondurma ve Mesken Tipi Dondurmadan Sorumlu Pazarlama Lideri Gül Lüş; “Algida olarak memnunluğu öğrenmenin, mutluğu büyüteceğine, paylaşmanın ise bu memnunluğu toplumun her kesitine yayabileceğine inanıyoruz. Bu yılki memnunluk rotamızı, kalptenkalbemutluluk web sitesinde yayınladığımız “Mutluluğun Yolculuğu” video içeriği ve Algida whats app çizgisi üzerinden tüm tüketicilerimizin fiyatsız ulaşabildiği ve uygulayabileceği “21 günlük Mutluluk Yolculuğu”ile başlattık.  Algida Memnunluk Müzesi ise bu memnunluk seyahatini somutlaştıran tecrübelerle fizikî bir aktiflik alanı olarak kapılarını açtı. Herkesi içindeki memnunluğu ortaya çıkarmak için Algida Memnunluk Müzesi’ni ziyaret etmeye davet ediyoruz.” dedi.

Uzman Klinik Psikolog İnanç Sümbüloğlu ise; “Algida Memnunluk Müzesi mizahın ve toplumsal hafızayı hatırlamanın gücünü, uygun hissetme halimizde artış yaratacağı fikrinin savunuculuğunu üstleniyor. Merak, hatırlama ve paylaşmanın memnunluğu arttıracağı fikrini savunmak için ziyaretçilerini bekliyor.” dedi.

Algida Memnunluk Müzesi, 8 Mayıs’a kadar İstanbul Kanyon’da fiyatsız olarak gezilebilir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Copyright © Yakakenthaber.net 2024 Tüm hakları saklıdır.İçerikler kaynak göstermeden kopyalanamaz ve paylaşılamaz.