DOLAR 32,8404 0.2%
EURO 35,2816 0.46%
ALTIN 2.445,51-0,50
BITCOIN 21985680.89859%
Samsun
21°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Yeşilay, 74. Olağan Genel Heyet Toplantısı’nı 25 Mayıs Günü İstanbul’da Gerçekleştirdi
7 okunma

Yeşilay, 74. Olağan Genel Heyet Toplantısı’nı 25 Mayıs Günü İstanbul’da Gerçekleştirdi

ABONE OL
26 Mayıs 2024 18:38
Yeşilay, 74. Olağan Genel Heyet Toplantısı’nı 25 Mayıs Günü İstanbul’da Gerçekleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Yeşilay’ın 74. Olağan Genel Heyet Toplantısı 25 Mayıs Cumartesi günü İstanbul’da Yeşilay Genel Merkezi Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleşti.

Genel Lider seçiminin yapıldığı ve yeni yönetim kurulu üyelerinin belirlendiği Olağan Genel Şura Toplantısı’na Yeşilay’ın şube temsilcileri ve delegeleri katıldı.

Alkol, tütün, husus, kumar ve teknoloji bağımlılıklarıyla uğraş eden Yeşilay’ın genel başkanlık misyonunu son 3 periyottur Prof. Dr. Mücahit Öztürk sürdürüyordu. Prof. Öztürk’ün görev süresince Yeşilay, yurtiçi ve yurt dışında hizmet alanını daha da genişletti. Yeşilay Müracaat Merkezlerinin (YEDAM) sayısı bu müddet içerisinde KKTC dâhil olmak üzere Türkiye’nin 81 ilinde 107’ye ulaştı.

YEDAM İstişare Hattı’nı (115) arayanların sayısı ise 1 milyonu geçti. Yeşilay şubelerinin sayısı Türkiye genelinde 120’ye ulaşırken, dünya genelindeki Ülke Yeşilaylarının sayısı 97’yeyükseldi.

Yeşilay, Türkiye genelinde uygulanan Türkiye Bağımlılıkla Çaba (TBM) Eğitim Programı ile her yıl 10 milyonu aşkın öğrenciye ve 3 milyon yetişkine bağımlılıklara karşı farkındalık kazandırıyor.

Okulda Bağımlılığa Müdahale Programı kapsamında 2019 yılından bugüne kadar risk tespit edilerek program uygulanan 3.110 öğrenci bulunurken, öğrencilerle yapılan toplam görüşme sayısı 5.994’e, ailelerle yapılan görüşme sayısı ise 957’yeulaştı.

Yeşilay Ömür Hünerleri Eğitim Programı’nda ise, 2019 yılından bugüne kadar risk tespit edilerek program uygulanan 3.110 öğrenci bulunurken, öğrencilerle yapılan toplam görüşme sayısı 5.994’e, ailelerle yapılan görüşme sayısı ise 957’ye ulaştı.

Yeşilay farkındalık ayağında da birçok faaliyet yürütüyor ve bu faaliyetlerle milyonlarca beşere temas ediyor. Türkiye genelinde 110 kulüp sayısına ulaşan Yeşilay Spor Kulübü bünyesinde toplam lisanslı atlet sayısı 2073’efaal atlet sayısı da 1203. 2017 yılından itibaren düzenlenen Milletlerarası Yeşilay Karikatür Yarışması’na 2023 yılı itibariyle toplam 10.069 eser başvurdu. T.C. Ulusal Eğitim Bakanlığının iş birliğiyle organize edilen Sağlıklı Kuşak Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması’na ise bugüne dek 1.179.396 eser başvurdu. Sağlıklı Fikirler Kısa Sinema Yarışması’na gönderilen eser sayısı ise 5.660.

Yeşilay Genel Lideri Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Yeşilay’ın Türkiye’de ve dünyada bağımlılıklarla gayretini daha da güçlendirerek sürdüreceğinden hiç kuşkusu olmadığını söyledi ve şunları tabir etti:

“Yeşilay, tüm dünyada en beğenilen sivil toplum kuruluşlarından biri olmasını neye borçludur? Yeşilay, Dünya Sıhhat Örgütünün ‘bağımlılık’ olarak tanımladığı tüm bağımlılık çeşitleriyle birebir anda gayret eden yegâne sivil toplum kuruluşudur. Bu değerli kurumda misyona başladığım birinci gün, bütün faaliyetlerimizin bilimsel temelli olması gerektiğini vurgulamıştım. Başkanlık vazifem müddetince de bunu yapmaya uğraş ettik.”

Prof. Dr. Mücahit Öztürk, kendisinin başkanlık vazifesi mühletince Yeşilay’ın hayata geçirdiği projelerden şöyle bahsetti:

“Yeşilay’ın hizmetlerini sadece ülkemizin değil dünyanın dört bir yanına da taşıdık. Bu manada değerli uzaklıklar kat ettik. Bağımlılıklardan kurtulma, rehabilitasyon, bilgilendirme ve eğitim hususlarına yük verdik. 115 Müşavere Hattımız 1 milyonun üzerinde çağrı yanıtladı. Ülke genelinde 120 şubemiz107 Yeşilay Danışmanlık Merkezimiz, 120 bine yakın Yeşilay gönüllüsü var. Uzman işçi sayımızı daha da genişlettik. Yeşilay bundan sonra da sağlıklı ve bağımlılıktan uzak kuşaklar yetişmesi amacıyla çalışmalarına devam edecek. Bugün burada üyelerimizin teveccühü ile seçilen 74. Periyot Genel Liderimiz Sayın Doç. Dr. Mehmet Dinç’e ve İdare Konseyimize bağımlılıklarla uğraşlarında muvaffakiyetler diliyorum.”

Yeşilay Genel Başkanlığı vazifesini Prof. Dr. Mücahit Öztürk’ten devralan, 71., 72. ye 73. dönem Yeşilay Yönetim Kurulu üyesi olan Doç. Dr. Mehmet Dinç ise şunları söz etti: “Yeşilay’ın bugüne kadar hayata geçirdiği faaliyetlerin muvaffakiyetinin temelinde ise, kurumun kendini daima yenilemesi, dinamik yapısını müdafaası ve etkin bir sivil toplum kuruluşu olması yatıyor. Önümüzdeki devirde de Yeşilay’ın gelişimine katkıda bulunacağız ve bağımlılıkla gayret bayrağını çok daha üstlere çıkaracağız.”

74. Genel Kurul’da yapılan açık oylamadan çıkan sonuca nazaran, Yeşilay 74. Dönem Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

Doç. Dr. Mehmet Dinç

Doç. Dr. Muhammed Tayyip Kadak

Sümeyye Ceylan

Prof. Dr. Murat Şentürk

Dr. Mehmet Güllüoğlu

Çetin Dönmez

Ülkenur Büke

Çağrı Soyer

Dr. Şeyma Halaç

Doruk Malhan

Yasin Erol

Gaye Somuncu Yılmaz

Prof. Dr. Şule Alan

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER

Samet Koca

Dr. Hüseyin Hayri Nuroğlu

Dr. Sena Sezgin

Siret Albayrak

Neslihan Karagöz

Fatih Kışla

Ecz. Elif Yaman

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Copyright © Yakakenthaber.net 2024 Tüm hakları saklıdır.İçerikler kaynak göstermeden kopyalanamaz ve paylaşılamaz.