DOLAR 32,8375 0.2%
EURO 35,2494 0.43%
ALTIN 2.445,70-0,48
BITCOIN 22000450.97994%
Samsun
21°

HAFİF YAĞMUR

22:15

YATSIYA KALAN SÜRE

Babacan, ‘arsadan konuta’ ‘iki adımda’ mesken sahibi yapacak
11 okunma

Babacan, ‘arsadan konuta’ ‘iki adımda’ mesken sahibi yapacak

ABONE OL
25 Mayıs 2024 11:37
Babacan, ‘arsadan konuta’ ‘iki adımda’ mesken sahibi yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Gayrimenkul dalında 22 yılı aşkın deneyime sahip Babacan Holding, tüketicinin muhtaçlıklarını gördü, konuta erişimi kolaylaştıracak yeni modeli devreye aldı.

‘Arsadan Konuta’ iki adımdan oluşan modelle; konut sahibi olma hayalinden uzaklaşanlara yeni bir seçenek sunacaklarını söyleyen Babacan Holding CEO’su Mehmet Babacan, “Önce mülkiyeti bize ilişkin, imarlı yerlerden arsa hissesi satacağız. Sonra en uygun maliyetle kaliteli ve inançlı yapılar inşa edeceğiz. Arsayı maliyetine, inşaatı da düşük karla yapıp konut fiyatını yüzde 30-35 düşüreceğiz. Ödemeleri vakte yayarak tüketiciye nefes aldıracağız” dedi.

Gayrimenkul kesiminin yenilikçi şirketi Babacan Holding, “Babacan Arsadan” markasıyla hem tüketicinin hem de konut bölümünün muhtaçlıklarını tahlil ederek yeni bir modeli hayata geçirdi. 22 yıllık deneyimlerini ‘ulaşılabilir konut’ üretmek için seferber ettiklerini söyleyen Babacan Yapı’yı da bünyesinde barındıran Babacan Holding’in Yönetim Kurulu Lideri İbrahim Babacan, yerden konuta, iki adımda konut sahibi yapacak yeni modelin ayrıntılarını paylaştı…

Artan inşaat maliyetleri ve finansmana erişimdeki ıstıraplardan etkilenen konut piyasası Nisan ayında 75 bin adet ile son 3 yılın en düşük düzeyini gördü. “Bu sayılar, konuta talep yok halinde yorumlamak yanlış olur” diyen İbrahim Babacan kelamlarını şöyle sürdürdü: “Vatandaşın konuta talebi de muhtaçlığı da var. Lakin konuta erişim sorunu giderek büyüyor. Bizler de bu sorunu nasıl aşabiliriz diye uzun müddettir çalışıyorduk. Ve sonunda en cazip yolu bulduk” dedi.

İKİ ADIMDA KONUT SAHİBİ OLMANIN FORMÜLÜ

İki adımda konut almanın en kolay yolunu geliştirdiklerini söz eden İbrahim Babacan, “Konut fiyatlarını belirleyen en değerli faktör arsa. Biz birinci adımda bu alana odaklandık. Kendi mülkiyetimizdeki yerleri piyasanın çok altında fiyatla tüketiciye sunuyoruz. Evvel projeden arsa hissesi satışı yapıyoruz. Vatandaş bunu yaklaşık iki yıl uygun kaidelerde ödüyor. İki yılın akabinde inşaat etabına geçiyoruz. Günün inşaat maliyetlerine nazaran, fakat tekrar uygun kaidelerde ödeme planı sunuyoruz. Burada da gereksiz lüksten uzaklaşarak maliyetleri düşürmeyi planlıyoruz” dedi.

ÜÇ KIYMETLİ AVANTAJ SUNUYOR

‘Babacan Arsadan’ ile konut fiyatlarını yüzde 30-35 aşağıya çekeceklerini anlatan İbrahim Babacan, konut alıcısına üç değerli avantaj sunduklarına dikkat çekti ve şunları söyledi: “Üç değerli avantaj sunuyoruz. Birincisi Vatandaş bir defada 8-10 milyon lira borçlanmayacak. Aylık taksitler, konut kredilerindeki üzere yüksek olmayacak. İkincisi toplam ödenecek meblağ piyasasının çok altında olacak. Üçüncüsü ise sıkıntılı bir yerle uğraşmayacak. İmarlı, kurumsal bir markanın sorumluluk aldığı bir projeye dahil olacak. Ben artık mesken alamam diyen, hayalini kaybeden alıcılara yeni bir alternatif sunuyoruz. Tüketiciye yeni seçenek sunarken, çarkların dönmesine de katkı sağlıyoruz.”

İlk projenin Tuzla’da yer alacağını belirten İbrahim Babacan, sonrasında Başakşehir, Arnavutköy ve Silivri’de erişilebilir fiyatlı konut üreteceklerini söyledi. İbrahim Babacan, “5 yılda yalnızca kendi arsalarımızla 10 bin kişiyi konut sahibi yapacağız. Bugüne kadar yanlışsız fiyatla, yanlışsız lokasyonla alıcımıza kazandırdık. Artık sıra orta gelirliye geldi” dedi.

‘Arsa riskini ortadan kaldırıyoruz’

Son 2-3 yılda arsa satışlarında önemli artışlar olduğunu söyleyen İbrahim Babacan, tüketicileri uyardı: “Konut alamayan kesim gayrimenkul yatırımı da yapmak istediği için arsa alıyor. Lakin görüyoruz ki arsa diye pazarlanan yerler kimi vakit tarla çıkıyor. Vatandaş güç bela biriktirdiği parayı bu türlü heba ediyor. Bizim sunduğumuz modelde ise macerasız yatırım vaat ediyoruz. Ayrıyeten şunu da belirtmek isterim. Vatandaş bizden arsa hissesi aldığında, ikinci evreye geldiğinde inşaat maliyetini karşılayamazsa bunun için de bir formülümüz var. Arsa hissesini yüzde 35 oranla, kat karşılığı modelle bize verecek. Onun meskeni satıldığında kardan hissesini alacak. Kelam gelimi o gün konut 10 milyon liraya satılırsa, 3.5 milyon lirası arsa sahibi olan alıcıya ödenecek.”

Fiyatlar 990 bin TL’den başlıyor

Yeni konut modelinde kendi mülkiyetlerindeki yerleri maliyetine sattıklarını ve inşaat imal kademesinde da tüketici lehine fedakârlık yaptıklarını söyleyen Babacan Holding CEO’su Mehmet Babacan, fiyat ve ödeme seçenekleri hakkında bilgi verdi: “Tuzla projemizde 1+1 arsa hissemiz 990 bin TL’den başlıyor. Yüzde 30 peşinat ödeyenler, 24 ay taksitli ödeme imkanlarıyla alım yapabilecek. Aylık taksitler 29 bin TL’den başlayacak. Ön talep periyodunda 300 yatırımcı hedefliyoruz ve bu fiyatlar 15 Haziran tarihine kadar geçerli. 2 yıl sonra inşaata başladığımızda da arsa hissesinde olduğu üzere uygun kurallarda vadelendirme yapacağız.”

Büyük ilgi gördü

Henüz projenin lansmanını yapmadıkları halde, ağır ilgi gördüklerini tabir eden Mehmet Babacan, “Tüketiciler günde 800-1000 adet form dolduruyor. Bir o kadar da satış ofislerini arayanlar var. Biliyoruz ki, uygun kaideler sağlanırsa konuta talep var. Bu devirde bu gerçeğe bir kere daha tanıklık ediyoruz” diye konuştu.

Tuzla Marina ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na yakınlığıyla dikkat çeken Tuzla projesiyle ilgili öncelikle bir ARGE çalışması yaptık. Bölgede markalı konutlarda 1+1 konutların fiyatları 3.5 ile 4.5 milyon TL ortasında değişiyor. Babacan Tuzla projesinde ise fiyatlar bugünkü maliyetlrle 2.4  ila 2.5 milyon TL’ye denk geliyor. Özetle en düşük fiyatlı konuta nazaran bile yüzde 30-35 civarında bir avantaj sunuyoruz.” dedi.

‘Halka arza hazırlanıyoruz’

Babacan Holding bünyesinde yatırım bedeli 3 milyar TL olan 3 projeye devam ettiklerini söyleyen İbrahim Babacan, “Beylikdüzü E-5 sınırında, 846 bağımsız üniteden oluşan Babacan Central projemize devam ediyoruz. Yüzde 60 kademesine geldik. Bahçelievler’de TOKİ’den aldığımız arsa üzerinde 40 bağımsız üniteden oluşan butik bir proje hayata geçiriyoruz. Gaziantep’te gelir paylaşım modeliyle 142 bağımsız üniteden meydana gelen bir proje geliştiriyoruz. Tüm bunların ve yeni modelimizin yanında Gaziosmanpaşa, Halkalı ve Beşiktaş projelerine de hazırlanıyoruz.”

Babacan Yapı’nın gayelerinin ortasında bir GYO şirketine dönüşmek olduğunu da söyleyen İbrahim Babacan,  “Halka arz için 6 aydır çalışıyoruz. SPK müracaatımızı yapıp onay sürecine geçeceğiz. Maksadımız 2025’in birinci çeyreği” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Copyright © Yakakenthaber.net 2024 Tüm hakları saklıdır.İçerikler kaynak göstermeden kopyalanamaz ve paylaşılamaz.