DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21595380.439%
Samsun
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Eşarj, 1 Milyon Şarjlanmaya Ulaştı
5 okunma

Eşarj, 1 Milyon Şarjlanmaya Ulaştı

ABONE OL
3 Mayıs 2024 14:38
Eşarj, 1 Milyon Şarjlanmaya Ulaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Geçtiğimiz yıl yarım milyon şarjlanma ile dalına liderlik eden Eşarj, giderek artan elektrikli araç kullanımı ile bir arada kısa müddette 1 milyon şarjlanmaya ulaştı.

Enerjisa Enerji’nin yüzde 100 iştiraki olan Eşarj, 81 vilayetteki 1000’den fazla istasyonunda süratli ve kolay şarj tecrübesi sunarak Türkiye’nin elektrikli araç dönüşümüne katkı sağlıyor.

Türkiye’nin güç dönüşümüne öncülük eden önder dağıtım, perakende satış ve müşteri tahlilleri şirketi Enerjisa Enerji’nin iştiraki olan ve Türkiye’de birinci ve en fazla süratli şarj istasyonuna sahip  Eşarj, kurulduğu günden bu yanaelektrikli araç kullanıcıları için sunduğu yenilikçi tahliller ve 81 ile süratli şarj istasyonla yayılan geniş hizmet ağı ile müşterilerine 1 milyon kere şarjlanma tecrübesi yaşatarak dalın öncüleri ortasında yer aldı.

2025’te 361 bin elektrikli araç trafikte olacak.

2008 yılında kurulan ve Türkiye’nin elektrikli araçlar için birinci şarj istasyonu sağlayıcısı olan Eşarj, ülke genelinde 850’den den fazlası yüksek süratli (DC) olmak üzere toplamda 1.000’den fazla istasyona ulaşmış durumda. Küresel otomotiv markalarının elektrikli araç modelleri ve yerli araba TOGG’un yaygınlığı arttıkça, elektrikli araç şarj istasyonlarına duyulan muhtaçlık da artıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK)’nun en güzel senaryo varsayımında, bugün 100 bin civarında olan elektrikli araç sayısının 2025 yılında 361 bine kadar ulaşacağı düşünülüyor. Bu durumda şarj soket sayısının da 61 bine yükselmesi gerekirken, Eşarj yalnızca son 3 yılda 500 milyon lirayı geçen yatırımlarıyla bu dönüşüme en çok katkı sağlayan şirketlerden biri oluyor.

Türkiye araç başına düşen istasyon sayısında Avrupa 1.’si.

Bugün yenilenebilir güç kaynaklarından elde ettiği elektrik ile şarjlanma hizmeti veren ve kaynaktan tekere pak güç sağlayan Eşarj,  yaklaşık 2000 adet soket ve 110 MW’ı aşan kurulu güç kapasitesi ile hizmet verirken, 1 milyon şarjlanmaya ulaşarak kesimine öncülük ediyor. Araç başına düşen şarj istasyonu sayısında Avrupa 1.’si olan Türkiye, etraf dostu bir ulaşım sisteminde kararlı adımlar ile ilerliyor ve vatandaşların elektrikli araçlara olan ilgisi süratle artıyor.

“2030’da her iki araçtan birinin elektrikli olduğunu görmek mümkün olacak.”

Türkiye’deki Emobilite dönüşümünü başlatan şirket olmanın gururunu yaşadıklarının altını çizen Enerjisa Güç CEO’su ve Eşarj Yönetim Kurulu Lideri Murat Pınar, “Eşarj ile birçok birincisi yaşadık ve her başarımızda bir sonrakini hedefledik. Bugün 1 milyon şarj sürecine ulaşmamız bizim için hem kıymetli bir kilometre taşı hem de ülkemizin rotasını Emobiliteye çevirdiğinin ispatı. Türkiye ve dünyada giderek artan ilgi ile birlikte 2030’da her iki araçtan birinin elektrikli olduğunu görmek mümkün olacak. Eşarj olarak, 2023 sonunda 81 vilayette 1.000 istasyon maksadımıza ulaştık. 2024’te de istasyon sayımızı yeni yatırımlarımızla süratle artırırken bir yandan da müşteri tecrübesini en üst noktaya taşımak için çalışmaya devam edeceğiz.  Ülkemizin ve dünyanın karbon sıfır gayelerine katkı veriyor, daha güzel bir gelecek için hiç durmadan çalışıyoruz. Bunu mümkün kılan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. dedi.

Eşarj, birincilere imza atmıştı
Elektrikli araçların karbon emisyonlarını azaltmada tam potansiyellerine ulaşmaları için çalışan Türkiye’nin birinci şarj operatörü olan Eşarj, yenilebilir güç sertifikası alan birinci şarj operatörü (IREC, YEK-G), ilk DC şarj istasyonu ve elektrikli araç markaları ile mutabakatlı birinci şarj operatörü unvanına sahip.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Copyright © Yakakenthaber.net 2024 Tüm hakları saklıdır.İçerikler kaynak göstermeden kopyalanamaz ve paylaşılamaz.