DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21591700.33468%
Samsun
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Hyundai SANTA FE Red Dot Tasarım Mükafatını Kazandı
6 okunma

Hyundai SANTA FE Red Dot Tasarım Mükafatını Kazandı

ABONE OL
4 Mayıs 2024 00:03
Hyundai SANTA FE Red Dot Tasarım Mükafatını Kazandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Beşinci kuşak Hyundai SANTA FE, Red Dot araçlar kategorisinde yılın tasarımı mükafatını kazandı.

Hyundai, yakın vakitte Türkiye’de de satışa sunacağı Yeni SANTA FE ile mükafatları toplamaya devam ediyor. Dünyanın en saygın tasarım ödüllerinden biri olan Red Dot, “2024 Yılın Eser Tasarımı, Araçlar” kategorisinde Hyundai SANTA FE’yi en güzel tasarım olarak seçti. SANTA FE, bu itibarlı mükafatı kazanarak markanın küresel tasarım muvaffakiyetini bir kere daha gözler önüne sermiş oldu.

Beşinci jenerasyon SANTA FE, uzatılmış dingil arası ve genişletilmiş bagaj kapağı açıklığı sayesinde yolcu ve yükleme kapasitesi açısından sınıfının lideri olmaya aday. Oldukça geniş bir hayat alanı sunarak outdoor kullanım stiline da ahenk sağlayan araba, birebir vakitte daha uzun dingil arasıyla de üçüncü sıra oturmayı kolaylaştırarak konforlu bir sürüş sağlıyor.

Yeni SANTA FE, uzun dingil arası ve geniş bagaj kapağı alanından türetilen dört köşeli bir hale ve farklı bir siluete sahip. Aracın ön kısmı, yüksek motor kapağı, H biçimindeki farları ve yavuz çamurluklarıyla farklı bir izlenim uyandırıyor. H halindeki tasarım öğeleri, Hyundai’nin ‘H’ amblemini tekrar yorumlarken uzatılmış dingil aralığı, yavuz bir tavan çizgisine, çamurlukların etrafında güçlü bir hacme, keskin biçimde tanımlanmış tekerlek kemerlerine ve kısaltılmış ön çıkıntıya hayat veriyor. Ayrıyeten, 21 inç jantlar ve onu saran lastikler üzerinde hareket eden arabanın art kısmı da H halindeki stop lambalarıyla dengelenmiş ve sadeleştirilmiş.

Hyundai ayrıyeten “Çoklu Fener” ile en yeterli eser dizaynını da kazandı. “Dış Yer ve Kamp Ekipmanları” kategorisinde yer alan Çoklu Fener, Red Dot Ödülü’nün sahibi olurken, farklı kullanıcı muhtaçlıklarını karşılamak için iki özelliği birleştiriyor. Dış yer aktiflikleri için taşınabilir bir el feneri fonksiyonu gören fener, yarı saydam bir ışık difüzörüyle kullanıldığında da sıcak renkli bir ruh hali ışığına da dönüşebiliyor

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Copyright © Yakakenthaber.net 2024 Tüm hakları saklıdır.İçerikler kaynak göstermeden kopyalanamaz ve paylaşılamaz.