DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21604150.31261%
Samsun
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

03:37

SABAHA KALAN SÜRE

İnegöl Mobilya İle Büyümeye Devam Ediyor
13 okunma

İnegöl Mobilya İle Büyümeye Devam Ediyor

ABONE OL
29 Nisan 2024 16:37
İnegöl Mobilya İle Büyümeye Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
İnegöl Mobilya Fuarının tamamlanmasının akabinde açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, başta mobilya kesimi temsilcileri olmak üzere tüm kente bu başarılı tertip için teşekkür etti.

İnegöl Mobilya Fuarının tamamlanmasının akabinde açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, başta mobilya dalı temsilcileri olmak üzere tüm kente bu başarılı tertip için teşekkür etti.

Başkan Taban, 2023 iktisat datalarına nazaran mobilya bölümünün üst istikametli ivmesinin devam ettiğini de hatırlatarak; “İnegöl’ümüz mobilya kesimi ile büyümeye devam ediyor” dedi.

İnegöl geçtiğimiz hafta 50. Memleketler arası İnegöl Mobilya Fuarına konut sahipliği yaptı. 200 dolayında firmanın 25 bin metrekarelik fuar alanında eserlerini sergilediği tertipte, yalnızca fuar alanı değil tüm kent adeta açık bir fuar havasında hoş bir hafta geçirdi. 3 bini aşkın mobilya firması, ihracatı ve iktisada sağladığı katma kıymet ile bu alanda Türkiye’nin Mobilya Başşehri olarak gösterilen İnegöl’de, Belediye Başkanı Alper Taban fuar sonrası bir kıymetlendirme yaparak tüm ilçe halkına teşekkür etti.

İNEGÖL HER ŞEYE KARŞIN BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Hamuru ticaretle yoğrulmuş İnegöl’ün mobilya dalında öncü kent olduğuna vurgu yapan Taban, “Şehrimiz bu alanda ülkemizde trendi belirleyen, 170 ülkeye ihracat yaparak adeta dünyanın da mobilyasını üreten kent pozisyonunda. 2023 iktisat bilgileri de mobilya kesimindeki kalitemizi ortaya koyuyor. Dünyanın ekonomik olarak güç bir devirden geçtiği günlerde, İnegöl Mobilyası ihracatını arttırmış ve katma kıymet sağlamaya devam etmiş. 2023 yılında İnegöl’ümüz 1447 firma ile 1 milyar 480 milyon 700 bin 130 dolar ihracat yaparken, bunun 822 milyon dolarını mobilya bölümü karşılamış. Mobilya dalında Türkiye’nin toplam ihracatı 3 milyar 906 milyon dolar olarak gerçekleşti. İnegöl bu ihracatın %21’ini gerçekleştirmiş oldu. Ayrıyeten kentimiz ülkemizin toplam ihracatının %0,64’ünü gerçekleştirerek ülke iktisadına de önemli katkı sağladı. Geçtiğimiz yıl bu oran %0,60 olarak gerçekleşmişti. Dünyanın krizlerle boğuştuğu devirde, İnegöl bilhassa mobilyadaki yükseliş ivmesini sürdürerek ülke ihracatına olan katkısını arttırmış oldu” dedi.

FUARA KATKI KOYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bu datalar ışığında geçtiğimiz hafta İnegöl’de 50. Memleketler arası Mobilya Fuarı gerçekleştirildiğini de hatırlatan Lider Taban, “Sektöre taraf veren üreticilerimiz, yeni dönemin trend eserlerini de birinci sefer bu fuarda görücüye çıkardı. 6 gün boyunca bereketli bir fuar yaşadık. Açılışta üreticilerimizle birlikteydik. Cuma günü de yeniden fuar alanımızı ziyaret edip dal temsilcilerimizin yanında olduk. Bu süreçte makul günlerde ziyaretçi rekorları kırıldığı istikametinde açıklamalar bizleri ziyadesiyle memnun etti. Bir fuarı daha en hoş biçimde tamamlamış olduk. Ben başta kesim temsilcilerimiz olmak üzere fuar müddetince bu işe katkı koyan herkese, gelen konukları en yeterli halde ağırlayan esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnegöl’de fuarlar yalnızca mobilya kesiminin değil, kentin sahiplenmesiyle bugünlere geldi. İnşallah tekrar bu birliktelikle gelişerek devam edecek. Yapılan tertip İnegöl’ün. Bu kent ise hepimizin” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Copyright © Yakakenthaber.net 2024 Tüm hakları saklıdır.İçerikler kaynak göstermeden kopyalanamaz ve paylaşılamaz.