DOLAR 32,2085 0.01%
EURO 35,0315 0.04%
ALTIN 2.512,980,51
BITCOIN 21952702.24825%
Samsun
15°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

İstanbul Büyükşehir Belediyesi konut sahipliğinde düzenlenen Marmara Belediye Birliği Meclis Toplantısı Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, oy birliğiyle Plan ve Bütçe Kurulu’na seçildi
5 okunma

İstanbul Büyükşehir Belediyesi konut sahipliğinde düzenlenen Marmara Belediye Birliği Meclis Toplantısı Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, oy birliğiyle Plan ve Bütçe Kurulu’na seçildi

ABONE OL
10 Mayıs 2024 00:03
İstanbul Büyükşehir Belediyesi konut sahipliğinde düzenlenen Marmara Belediye Birliği Meclis Toplantısı Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, oy birliğiyle Plan ve Bütçe Kurulu’na seçildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
İstanbul Büyükşehir Belediyesi konut sahipliğinde düzenlenen Marmara Belediye Birliği Meclis Toplantısı’nın 2024 yılı olağan birinci toplantısında, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na seçildi.

Yerel yöneticilerin partilerinin olduğunu lakin aslolanın vatandaşa hizmet olması gerektiğini vurgulayarak seçimden sonra siyasi refleksleri bırakıp hizmetlere odaklanılması gerektiğinin altını çizen Lider Çalık, “Vatandaş, bu sıkıntı vakitlerde devletin sıcak elini yanında görmek istiyor. Bizler mahallî idareler olarak merkezi idarenin refleks gösteremediği noktalarda ayrım yapmaksızın vatandaşımızın yanında olmalıyız.

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) Meclis’i, 2024-2029 periyodu idaresini seçti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mesken sahipliğinde yapılan toplantıda meclis üyelerinin oylarıyla MBB’nin yeni başkanı Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Bozbey oldu. Marmara Bölgesi’ndeki büyükşehir, vilayet, ilçe ve belde belediye liderleri ile meclis üyelerinin iştirakiyle gerçekleşen, encümen ve komitelerin seçildiği MBB’nin 2024 yılı olağan birinci toplantısında, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na seçildi.

İmamoğlu: Türkiye’de 3 bireyden 1’i Marmara Bölgesi’nde yaşıyor

Başkanlık seçimi öncesinde mesken sahibi sıfatıyla konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Marmara Bölgesi, yüz ölçüm olarak Türkiye’nin 9’da 1’ine denk geliyor. Ancak bir öbür bakış açısıyla, Türkiye’mizde 3 vatandaşımızdan 1’inin yaşadığı bir yer. Bu kadar zıt orantılı bir yerleşim, dünyada bir bölgenin, bir yörenin üzerine bu kadar yük edilmiş bir yoğunluk, çok fazla rastlanır bir durum değil. Bunun sorumluluğu olduğu kadar sıkıntıları da var. Hepimizin omuzlarında olan sorumluluk tarafı var. Ancak bir yanıyla da yığılmış sıkıntıları var. Tahlillerin de hiçbirisi kişisel hünerle ya da yalnızca bir ilçenin, beldenin ya da bir büyükşehirin marifetiyle çözülmesi mümkün değil” sözlerini kullandı.

İmamoğlu: MBB, kolaylaştırıcı ve destekleyici bir rol üstlenmeli

Konuşmasında, Marmara Bölgesi ve yakın etrafının en değerli beka sıkıntısının sarsıntı konusu olduğunun altını çizen İmamoğlu, “Bu sıkıntıyı partiler üstü, siyaset üstü bir sürece taşıyarak ayrımlar yapmadan bu anlayışla yönetmek hepimiz için elzemdir. Marmara Bölgesi’nde yaşayan halkın güvenliği için, kentsel dayanıklılığın arttırılması, zelzele risklerinin idaresi ve afet riskinin azaltılması açısından uzun vadeli, sürdürülebilir tahlillerin geliştirilmesi hepimizin, tüm kamu yöneticilerinin boynunun borcu olduğunu daima birlikte bilmek zorundayız. Bu mevzuda MBB, kolaylaştırıcı ve destekleyici bir rol üstlenmeli ve doğal afet ve zelzelelere yönelik yapılan farklı aksiyon planlarını, çelişkileri çok üst düzeyde yapan bir anlayışla ortaya koymalı ve çok güçlü teklifleri geliştirmelidir” biçiminde konuştu.

Çalık: Merkezi idareyle uyumlu çalışmaların içinde olduk

Yerel yöneticilerin partilerinin olduğu fakat aslolanın vatandaşa hizmet olduğunu vurgulayarak seçimden sonra siyasi refleksleri bırakıp hizmetlere odaklanılması gerektiğinin altını çizen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Vatandaş, bu güç vakitlerde devletin sıcak elini yanında görmek istiyor. Bizler lokal idareler olarak merkezi idarenin refleks gösteremediği noktalarda ayrım yapmaksızın vatandaşımızın yanında olmalıyız. Aslında lokal ve merkezi idare, insan metabolizmasına benziyor. İskelet yapımızı merkezi idare oluştururken kaslar ve bağlar lokal idarelerdir. Hasebiyle ahenk içinde çalışmaları gerekir. Biz mümkün olduğunca merkezi idareyle uyumlu çalışmaların içinde olduk fakat bugün de Marmara Belediyeler Birliği içerisindeyiz ve çok hoş bir ahengi gösteriyor arkadaşlarımız” dedi.

Çalık: Bölge çok önemli risklerle karşı karşıya

Marmara Bölgesi’nin çok önemli risklerle karşı karşıya olduğunu lisana getiren Lider Çalık şunları söyledi, “Türkiye iktisadının büyük bir kısmı Marmara Bölgesi’nde dönerken bir taraftan da zelzele riskiyle karşı karşıya. O sebepten bu cins birliklerin çok kıymetli bir yeri var. 6 Şubat sarsıntılarını yaşamış bir memleketin evlatları, lokal yöneticileriyiz. Hasebiyle yapamadıklarımızdan ötürü vatandaşın çok güç durumda kaldığı anları da daima birlikte gördük. İnsanlara birinci 24 saat içinde yetişememek ve öncesinde hazırlıkların yapılamaması vatandaşın da tek başına kalmasına sebebiyet veriyor. Ben ana odağın zelzele ve çerçevesinde şekillenmesi gerektiğini düşünen bir lokal yöneticiyim. Geçen devir yaptığımız bütün faaliyetlerin ana odağına sarsıntısı ve sarsıntı öncesi hazırlıklarını koyduk. Zira biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kelamlarından, fikirlerinden ilham alıyoruz Cumhuriyet gençleri olarak. Atatürk daima şunu söyledi: Felaket ve felaketlere evvelden çalışmak lazımdır, felaket başa geldikten sonra dövünmenin faydası yoktur.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Copyright © Yakakenthaber.net 2024 Tüm hakları saklıdır.İçerikler kaynak göstermeden kopyalanamaz ve paylaşılamaz.