DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21561660.24093%
Samsun
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Samsun’da 1 Mayıs Tertip Komitesi Alanlara Davet Etti
18 okunma

Samsun’da 1 Mayıs Tertip Komitesi Alanlara Davet Etti

ABONE OL
30 Nisan 2024 11:00
Samsun’da 1 Mayıs Tertip Komitesi Alanlara Davet Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Samsun’da 1 Mayıs Tertip Komitesi, 1 Mayıs’ta alanlarda olma daveti yaptı. Komiteden İsmail Yavuz, “İşçisinden, kamu işçisine, emeklisinden asgari ücretlisine, bayanından gencine milyonlar kendilerini yok sayanlara bizi yok sayamazsınız, biz buradayız” dedi.

Samsun’da TÜRK-İŞ, DİSK, KESK, TMMOB’dan oluşan 1 Mayıs Tertip Komitesi, Gazi Müzesi önünde açıklama yaptı. KESK Samsun Periyot Sözcüsü İsmail Yavuz, şunları söyledi:

“Ülkemizin emeği ile geçinen tüm kesitlerinin iyiyi, hoşu, umudu yaşatmaya ve büyütmeye gereksinimi var. Zira ülkemizi yönetenler; memleketi bir şirkete, işçileri de o şirketin açlık hududunda çalıştırılan çağdaş kölesine çevirmek için yıllardır ellerinden geleni yapmaktalar. Rekor üstüne rekor kıran enflasyon ile soframızdaki ekmeği dilim dilim küçültmekteler. Tüm çalışma ömrünü onlarca istihdam çeşidi ile modül kesim edip, teminatsız hale getirmekteler. Her krizin, her felaketin faturası işçilere yıkılıyor. Personelden, işçiden, emekliden, yoksuldan, dar gelirliden çalıp zenginin kasasını doldurmaktalar. Hepimize çalışırken yoksulluk, emeklilikte ise sefalet ve açlığı dayatmaktalar. Ülkemizde çalışanların en az yüzde 50’sini taban fiyatla çalıştırıp, yoksulluğa ve açlığa mahküm etmekteler.

“BİZLERİ HER ALANDA AYRIŞTIRIYORLAR”

Sağlıkçılarımıza ‘giderlerse gitsin diyerek’ sıhhat sistemimizi çöküşe sürüklediler. Bayanlarımız her gün şiddete, cinayete, tacize uğramakta, kendi siyasal gündemlerine uygun bir biçimde ülkemizi bayanların özgürce yaşayamayacağı bir karanlığa sürüklediler. Laiklik ve bilimsel eğitime alışılmamış bir biçimde eğitimi, sıhhati ve ömrün tüm alanlarını gericileştirme Cumhuriyet’in tüm kazanımlarını yok etmeye uğraşmaktalar. İnancımızdan lisanımıza, siyasi niyetimizden cinsiyetimize, doğduğumuz yerden tuttuğumuz kadroya kadar her alanda ayrıştırıp, bizi karşı karşıya getirmeye, bölmeye hatta düşmanlaştırmaya çalışıyorlar. Ukrayna’dan, Filistin’e, Iraktan Suriye’ye halkları emperyalist siyasetlerin cenderesinde vekalet savaşlarıyla birbirine düşürdüler. Eleştireni, sorgulayanı, soru soranı, hak, hukuk, adalet isteyeni susturup, memlekette ne Anayasa ne de hak hukuk bırakıyorlar.

“ANCAK BU BU TÜRLÜ GİTMEZ”

Bu sistemin bize tek vaadi daha fazla yoksulluk, daha faza sefalet, daha fazla baskıdır. Lakin bu bu türlü gitmez. İnsan, emek ve tabiat düşmanı bu sisteme artık kâfi demenin vakti çoktan geldi ve geçiyor. Her şeye karşın gelecek hoş günlere olan umudumuzu kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. Zira tüm baskılara, olumsuz şartlara karşın ülkemizin neresinde olursa olsun emeğin, işçilerin sürdürdüğü çaba üzerimize çöken karabulutları dağıtıyor. 31 Mart seçimlerinde düşmanlaştırmaya, kutuplaştırmaya karşı, barış ve kardeşlik, ranta ve soyguna karşı, çalışanından, kamu işçisine, emeklisinden taban ücretlisine, bayanından gencine milyonlar kendilerini yok sayanlara bizi yok sayamazsınız, biz buradayız.”

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Copyright © Yakakenthaber.net 2024 Tüm hakları saklıdır.İçerikler kaynak göstermeden kopyalanamaz ve paylaşılamaz.