DOLAR 32,8358 0.2%
EURO 35,2425 0.41%
ALTIN 2.445,75-0,49
BITCOIN 22031001.01168%
Samsun
21°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Türkiye’den 10 teşebbüsçü, startup ve teknoloji fuarı VivaTech’e katıldı
7 okunma

Türkiye’den 10 teşebbüsçü, startup ve teknoloji fuarı VivaTech’e katıldı

ABONE OL
25 Mayıs 2024 11:37
Türkiye’den 10 teşebbüsçü, startup ve teknoloji fuarı VivaTech’e katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
TEB Teşebbüs Bankacılığı ve ODTÜ TEKNOKENT iş birliğiyle desteklenen 10 teşebbüs, Avrupa’nın en büyük startup ve teknoloji fuarı VivaTech’e katıldı

Türk İktisat Bankası (TEB), Teşebbüs Bankacılığı alanında yaptığı çalışmalarla girişimcileri desteklemeye ve girişimcilik ekosistemini geliştirmeye yönelik katkılarını sürdürüyor. Bu kapsamda TEB Teşebbüs Bankacılığı, ODTÜ TEKNOKENT iş birliğiyle girişimcilere özel Fransa Hızlandırma Programı’nı hayata geçirdi. Farklı evrelerden girişimcilere dayanak sunulan programa dahil olan 10 teşebbüsçü, Fransa’da düzenlenen, inovasyon ve teşebbüslere yönelik teknoloji fuarı VivaTech’e katıldı.

TEB Teşebbüs Bankacılığı ve ODTÜ TEKNOKENT iş birliğiyle yürütülen, Business France ile La French Tech İstanbul’un takviye verdiği yapay zeka odaklı Fransa Hızlandırma Programı’nda girişimcilerin Fransa pazarını tanıması, iş birliği geliştirmesi, potansiyel yatırımcılarla görüşmesi ve ihracatı teşvik etmesi amaçlanıyor. Program, girişimcilerin Fransa’da yeni iş fırsatları yaratmaları ve potansiyel müşterilerle temaslar kurmaları için değerli bir platform sunuyor. İştirakçiler Fransa pazarına ait pratik bilgiler edinirken, kesimin önde gelen isimleriyle tanışma fırsatı da buluyor.

Türk startup’lar ile Fransız ekosistemindeki kıymetli isimler bir arada

22-25 Mayıs tarihleri ortasında gerçekleşen teknoloji fuarı VivaTech ile başlayan Fransa Hızlandırma Programı, girişimcilere küresel bir ağ oluşturma ve inovatif teknolojileri keşfetme fırsatı sunuyor. Program kapsamında, teşebbüsçüler fuarın akabinde Paris’te Station F ve BNP Paribas takımlarıyla bir ortaya gelerek global ilişkiler kurma ve yatırımcılarla tanışma imkanı elde edecek. Ayrıyeten BNP Paribas’ın İnovasyon Merkezi’nde düzenlenecek aktifliğe katılarak Fransız ekosistemindeki değerli isimlerle buluşacak olan teşebbüsçüler, 29-31 Mayıs tarihlerinde Grenoble’da düzenlenecek üç günlük kamp boyunca hızlandırma programları yöneticilerinin yanı sıra BNP Paribas, BPI ve KPMG üzere önde gelen kurumların yöneticileriyle toplantı yapacaklar.

Viva Technology’ye katılan kurumlar ve teşebbüsleriyle bölümlerine getirdikleri tahliller:

  • Oxodes: Hibrit teknolojiler yardımıyla milimetrik hassasiyette pozisyon tespitine ve geometri tahliline dayalı denetim, ölçüm, kalite denetim ve poka-yoke sistemleri geliştiren bir teşebbüstür.
  • Novus: Kendi yapay zeka modellerini dalın başka öncü modelleriyle birleştirerek yapay zeka tabanlı içerik üretimi sunmaktadır. Olağanda 4 saat süren, 2 görsel ve 5 referans içeren 1000 sözlük bir blog yazısını, Novus Writer ile dakikalar içinde oluşturmak mümkün.
  • Counterfake: İnternet ve toplumsal medyada geçersiz eserleri tespit edip kaldıran yapay zeka takviyeli bir çevrimiçi marka müdafaa teşebbüsüdür.
  • Academic Sight: Sanayide insan müşahedesiyle yapılan manuel kalite denetim süreçlerini yapay zeka ile otonom hale getiren bir teşebbüstür.
  • Skann.ai: Skann.ai, web tabanlı uygulamasıyla taşınabilir telefonların kamerasını güçlü bir hasar tespit aracına dönüştürmektedir. Araçların fotoğraf yahut görüntülerini kolaylıkla çekerek eserin gelişmiş yapay zekasıyla hasarları hassas bir biçimde tahlil edip belirler.
  • Cellsway: Kanser alanındaki karşılanmamış gereksinimlere yönelik yenilikçi tahliller sunan, derin teknoloji odaklı bir teşebbüstür.
  • F-Ray: JetScoring, vergi beyannameleri, bağımsız kontrol raporları yahut mizanlar üzere her türlü finansal tablodan bilgi toplayarak anında risk raporları oluşturan bir finansal tahlil platformudur. Makine öğrenme algoritmaları kullanarak finansal dokümanlardan format bağımsız olarak Türkçe, İngilizce ve Arapça lisanlarında data çıkarabilir, finansal tahlil ve risk varsayım süreçlerini tamamlayarak saniyeler içinde tam bir risk raporu oluşturabilir. Bankalar, JetScoring’i kurumsal ve ticari kredi süreçlerinde kullanırken, fintech’ler B2B skorlama için kredi ve finansman eserlerinde, ticari şirketler ise kredi satışlarında müşteri ve tedarikçi risk tahlili için kullanmaktadır.
  • M-Based: Hayvan bazlı ve petrol bazlı sentetik derinin yarattığı ekolojik ve hayvan etiği meselelerini ortadan kaldıran, moda, otomotiv ve mobilya bölümlerinde kullanılmaya uygun, miselyum bazlı vegan deri üreten bir biyoteknoloji teşebbüsüdür.
  • Arleon: WINS Lab’ın bilgi, irtibat ve siber güvenlik alanındaki akademik araştırma sonuçlarını kıymetlendirmek emeliyle 2022’de kurulan bir araştırma ve geliştirme şirketidir. WINS Lab, bilgisayar ağları, kablosuz ağlar, taşınabilir sistemler ve bunların güvenliği alanlarında araştırmalar yürütmektedir.
  • Meddenovo: Peptit yapıları temelinde ilaç adayları tasarlamak gayesiyle yazılım tahlilleri geliştirmektedir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Copyright © Yakakenthaber.net 2024 Tüm hakları saklıdır.İçerikler kaynak göstermeden kopyalanamaz ve paylaşılamaz.