DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2157034-0.05201%
Samsun
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Yakakent’te “Orman Benim” etkinliği
81 okunma

Yakakent’te “Orman Benim” etkinliği

ABONE OL
3 Mayıs 2024 12:40
Yakakent’te “Orman Benim” etkinliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün 81 ilde aynı anda başlattığı “Orman Benim” etkinliği düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün orman yangınlarına farkındalık yaratmak için 81 ilde aynı anda başlattığı “Orman Benim” etkinliği Yakakent Çamgölü’nde gerçekleşti.

Tarım ve Orman Bakanlığı’mızın 81 ilde eş zamanlı başlattığı kampanya ile Yakakent’te insan kaynaklı yangınlara karşı doğaya atık atmama ve atılan atıkları toplama etkinliği düzenlendi. Etkinliğe İlçe Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, Yakakent Belediye Başkanı Dr. Şerafettin Aydoğdu, Alaçam Orman İşletme Müdürü Ali Hakan Çelik, Kamu Kurum Müdürleri, Mahalle Muhtarları, Kurum personelleri, Doğa Dernekleri ve vatandaşlar katılım sağladı.

Doğaya atılan cam, plastik, kâğıt vs. gibi atıkların orman yangınına sebep olduğu için son derece tehlikeli olduğunu ifade eden Başkan Dr. Şerafettin Aydoğdu; “Her yıl seyahat halindeki araçlardan atılan, ormana yakın yerleşim yerlerinde rüzgarlarla ormana sürüklenen, orman yakınında yapılan piknik gibi etkinlikler sonrası bırakılan ve doğaya karışan atıkları bugün hep beraber topladık. Orman Benim kampanyasıyla toplumsal bilincin oluşması ve geliştirilmesi adına ormanlar hepimizin emaneti olup hep birlikte korumamız gerekiyor” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Copyright © Yakakenthaber.net 2024 Tüm hakları saklıdır.İçerikler kaynak göstermeden kopyalanamaz ve paylaşılamaz.