DOLAR 32,2069 -0.44%
EURO 34,8504 -0.15%
ALTIN 2.385,64-0,31
BITCOIN 2060856-0.08157%
Samsun
13°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Kanser Tedavisi Müddetince Etkin Hayata Devam Etmek Kıymetli
3 okunma

Kanser Tedavisi Müddetince Etkin Hayata Devam Etmek Kıymetli

ABONE OL
23 Nisan 2024 00:01
Kanser Tedavisi Müddetince Etkin Hayata Devam Etmek Kıymetli
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Medicana Ataköy Hastanesi; sunucu ve TV programcısı Beğenilen Kuyumcu ile Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Meral Günaldı’nın iştirakiyle Kansere Karşı Bir Işık Yak seminerine ev sahipliği yaptı.

Medicana Ataköy Hastanesi; sunucu ve TV programcısı Beğenilen Kuyumcu ile Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Meral Günaldı’nın iştirakiyle Kansere Karşı Bir Işık Yak seminerine mesken sahipliği yaptı.

Genç ekran yüzü Beğenilen Kuyumcu’nun kanseri yenme seyahatini anlattığı seminerde, Prof. Dr. Meral Günaldı da kanser tedavisindeki son gelişmeleri aktardı. Prof. Dr. Günaldı “Erken evrede konan teşhisler sayesinde artık kanserden korkmuyoruz” dedi.

Medicana Ataköy Hastanesi’nde gerçekleştirilen “Kansere Karşı Işık Ol, İlham Ver: Kansere Karşı Bir Işık Yak” başlıklı seminerde; sunucu ve TV programcısı Beğenilen Kuyumcu ile Medicana Ataköy Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Meral Günaldı bir ortaya geldi.

İlk iki yıl tedavi süreci açısından en değerli dönem

Kanser tedavisindeki son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Meral Günaldı, “Erken evrede konan teşhisler sayesinde artık kanserden korkmuyoruz.  Halk ortasında akıllı ilaç olarak bilinen ilaçlar ve kanser tedavisindeki gelişen prosedürler sayesinde şahsa özel bir biçimde tedaviye karar vermekteyiz. Kanser teşhisi sonrası takip ve hastalığın denetim devirleri çok kıymetli. İşin cerrahi kısmı kadar operasyon sonrası süreç de hastalığın seyri açısından hayli kritik. Kişi, bu hastalığı kabul ederek tedavi sürecini düzgün yönetmeli. Birinci iki yıl tedavi süreci açısından en kıymetli devir. Hastaların tedavi sürecinde faal hayatlarına devam etmeleri de ruhsal açıdan gerekli. Maksadımız hastalığın tam tedavisi, bilimsel araştırmalar da bu yönde” dedi.

Tedavi sürecinde moral ve motivasyon büyük değer taşıyor

Kanseri yenme seyahatinde yaşadıklarını aktaran Beğenilen Kuyumcu ise “Kanser konusunda erken teşhis çok kıymetli, bilhassa bu bahiste şuurlu olunması gerekli. Çok ağır çalıştığım bir devirde zihinsel manada hiç de hazırlıklı olmadığım bir vakitte bu teşhis bana konulmuştu. Teşhis akabinde çabucak operasyona alındım ve operasyon başarılı geçti. Kanserde her hadise aslında şahsa has özellikler taşıyor. Bugün, artık akıllı ilaçlar sayesinde kanser tedavisinde büyük bir yol alınmış durumda. Ülkemizdeki hekimler bu alanda çok uzman ve tüm süreçte hepsi, her anda yanımda bulundu. Kanser tedavisinin başta büyütülecek kadar büyük bir süreç olmadığının altını çizmem gerek, rutin denetimlere dikkat edilmesi büyük kıymet teşkil ediyor. Kanserde farkındalık çok yüksek olmadığı için kanser hastaları etrafları tarafından vakit zaman yanlış yönlendirilebilmekte. En değerlisi de sürecin ruhsal tarafı, bu süreçte tahlil odaklı ve metanetli olunması gerekiyor. Bu periyotta ben de bir psikiyatristten takviye aldım. Moral ve motivasyon yüksek olunca bu süreç daha kolay atlatılıyor” halinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.